Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo
Logotyp Learning Forum

Learning Forum 2022 - Livslångt lärande

Learning Forum är en mötesplats för dig som arbetar inom utbildning och/eller kompetensförsörjning i privat eller offentlig regi. Här får du en unik möjlighet att uppdatera dig på aktuell forskning och utveckling inom livslångt lärande, samt diskutera dess betydelse.

Årets tema är ”Livslångt lärande”. Det handlar om hur vi kan stärka Sverige som lärandenation och möta de komplexa utmaningar som samhälle och yrkesliv står inför, men det handlar också om människors nyfikenhet och vilja till lärande och utveckling. Hur väcker vi nyfikenheten på och förmågan till lärande genom hela livet? Vilka förändringar står vi inför? Hur kan olika aktörer agera för att öka förutsättningarna för det livslånga lärandet?   

Unga människor idag växer upp med stora möjligheter till ett varierande och utvecklande yrkesliv utan inlåsningar. Låt oss ta vara på de möjligheterna. 
 
Varmt välkommen till Learning Forum 2022!  

Läs mer om programmet och boka din plats här!

Learning Forum
01 dec 2022 - 02 dec 2022
12:00-13:00
Stenungsbaden (Busstransfer arrangeras från Göteborg), Stenungsund, Sverige
Karta
15 november 2022

5999 kr

200
Konferens,
Talare
Talare
Erik Winerö

Erik Winerö

Gymnasielärare & doktorand, Lerums gymnasium

Erik arbetar sedan många år som gymnasielärare på Lerums gymnasium, men är också sedan ett par år tillbaka doktorand i tillämpad IT vid Göteborgs universitet Göteborgs universitet där hans forskningsintressen är hur digital teknik påverkar skolans bedömningspraktiker. På Learning Forum kommer Erik att presentera och diskutera uppkomsten av nya textgenererande AI-system och hur dessa påverkar undervisning och lärande.

Cecilia Bjursell

Cecilia Bjursell

Professor, Högskolan Jönköping

Cecilia Bjursell är professor i pedagogik med inriktning på livslångt lärande vid Högskolan för kommunikation och lärande i Jönköping, där hon leder ett tjugotal forskare inom Encell – Nationellt centrum för livslångt lärande. Under Learning Forum lyfter hon perspektivet kring lärande i organisationer och motivation för lärande. Cecilia ger oss en insyn i lärande i organisationer och vad man ska tänka på för att bäst ta tillvara sina mänskliga resurser & främja individers lärande och utveckling.

Alex Grech

Alex Grech

Professor, 3CL Foundation

I 30 år har Alex Grech varit rådgivare till multinationella företag, regeringar, icke-statliga organisationer och startups inom en rad olika branscher. På Learning Forum kommer Alex att bidra med kunskap om de pågående förändringarna i utbildningssektorn, med fokus på decentralisering och digitalisering. Han kommer att lyfta vikten av kompetensackreditering och hur nya tekniker och arbetsmetoder kan möjliggöra effektivare system för att stödja livslångt lärande på samhällsnivå.

Katarina Pietrzak

Katarina Pietrzak

Strateg Livslångt lärande, RISE

Katarina är strateg för Livslångt lärande RISE. Katarina jobbar med att utveckla och utforska metoder, motivation, processer och mindset kring lärande som grunden för allt. För vilka vi är och utvecklas som människor, för hur vi på våra arbetsplatser bidrar till innovation, utveckling och resultat och för hur vi kan hjälpas åt att designa ett bättre samhälle. På Learning Forum kommer Katarina att prata om det livslånga lärandet och kopplingen mellan skola och arbetsliv.

Martin Börjesson

Martin Börjesson

Kreativ analytiker, RISE

Martin Börjesson jobbar på RISE och är en kreativ analytiker, strateg och futurist med bakgrund i filosofi och IT.
Han drivs av att förstå hur världen förändras och att hjälpa organisationer och institutioner att möta framtiden.
På Learning Forum kommer Martin att ge oss insikter och perspektiv på samhällstransformationen. Hur förändras samhället och vilken påverkan har det på individen och dennes lärande?

Paneldiskussion dag 1

Vad menar vi med livslångt lärande - egentligen?

Paneldeltagare:
Anders Johansson, Tekn. dr. och samordnare för Livslångt Lärande vid KTH
Jeanette Almberg-Paravati, Chef SR-akademin
Sara Lundberg, Verksamhetschef Thorén Framtid
Susanne Kjällander, Docent och föreståndare för avdelningen för förskollärarutbildning och förskoleforskning på Stockholms universitet

Paneldiskussion dag 2

Ett nytt lärandelandskap

Paneldeltagare:
Stojanka Drinić Krsić, Rektor Östermalmsskolan Stockholm
Joakim Molander, Utbildningsdirektör AcadeMedias kreativa gymnasieskolor
Ewa Ekman, VD och rektor, Göteborgs Tekniska College
Katarina Pietrzak, Strateg för Livslångt lärande på RISE

Sandra Wissting

Kontaktperson

Sandra Wissting

+46 73 331 54 26

Läs mer om Sandra

Kontakta Sandra
CAPTCHA Den här frågan är till för att testa om du är en mänsklig besökare eller inte för att undvika automatiska skräppostmeddelanden.

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.

Åsa Vikner

Kontaktperson

Åsa Vikner

Projektledare

+46 10 228 40 59

Läs mer om Åsa

Kontakta Åsa
CAPTCHA Den här frågan är till för att testa om du är en mänsklig besökare eller inte för att undvika automatiska skräppostmeddelanden.

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.