Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo
flytande solpaneler

Kostnadseffektiva förtöjningar för solpaneler - FRESHER

Välkommen att delta på ett webbinarium om kostnadseffektiva förtöjningslösningar för flytande solenergi.

Projektet FRESHER bjuder in dig till ett avslutningsseminarium för att berätta om kostnadseffektiva lösningar för flytande solenergi. 

Målet för FRESHER-projektet har varit att demonstrera och validera en fullskalig förtöjningslösning i en flytande solcellsanläggning. Den här förtöjningslösningen har visat sig vara 50% mer kostnadseffektiv än befintliga standardlösningar.

Projektet har ägt rum i Alqueva-dammen i Portugal, en hybrid där vattenkraft kombineras med solkraft. Den metod som tillämpats har stort värde både för certifieringsorgan och för utvecklingen av standarder inom sektorn.

FRESHER-projektet har finansieras av Europeiska havs- och fiskerifonden (Europeiska unionen) med deltagande av Seaflex, EDP – Gestão da Produção de Energia SA, ISIGENERE, Research Institutes of Sweden, EDP – Center for New Energy Technologies och WavEC – Offshore Renewables.

Du kan läsa mer om forskningen på FRESHERs webbsida.

Avslutande webbinarium för projektet FRESHER
23 sep 2022
10:00-12:00
digitalt via Zoom
22 september 2022

kostnadsfritt

-
Digitalt,

Kontaktperson

Nermina Saracevic

Läs mer om Nermina

Kontakta Nermina
CAPTCHA Den här frågan är till för att testa om du är en mänsklig besökare eller inte för att undvika automatiska skräppostmeddelanden.

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.