Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo
Klusterkonferensen 2024

Klusterkonferensen 2024

Välkommen till Klusterkonferensen den 22-23 maj på Billingehus i Skövde! I år ligger fokus på "Intelligenta processer för nollutsläpp", ett kritiskt område i strävan att nå hållbarhetsmålen och stärka konkurrenskraften hos den svenska tillverkningsindustrin.

Konferensen, som arrangeras årligen av Sveriges Produktionskluster och koordineras av RISE, är en av Sveriges största mötesplatser för forskare och industriella aktörer med intresse för hållbar utveckling inom tillverkning

I år kommer du få djupgående kunskap om hur artificiell intelligens, maskininlärning och stora datamängder kan stärka innovation och konkurrenskraft samtidigt som de minskar miljöpåverkan. Dessutom kommer du upptäcka hur Industri 5.0 kan främja människocentrerade, hållbara och resurseffektiva tillverkningssystem.

Delta i inspirerande presentationer av framstående personer från den svenska tillverkningsindustrin med expertis inom hållbar tillverkning. Fördjupa dig i detaljerna under våra parallella sessioner, där resultat från forskningsprojekt som inspirerar till implementering kommer att presenteras. 

Vill du se några verkliga exempel på tillverkningsexcellens? Vi erbjuder studiebesök på Volvo Group machining site och Aurobay i Skövde. Antalet platser är begränsat. Konferensen sträcker sig över två dagar och inkluderar en social middag den första dagen, med stor möjlighet till knytande av nya affärskontakter.

Här är några höjdpunkter från progammet i plenum:

  1. “Hur kan AI hjälpa i samarbete mellan människa och robot?” av Professor Lihui Wang, ordförande och direktör för Centrum för framstående forskning inom produktion vid KTH.
  2. “Värdeskapande med AI inom verksamheten” – en paneldebatt med representanter från Volvo Group, Scania CV AB, Volvo Cars och FKG. Moderator: Jenny Bramell-Selander från IUC.
  3. “Stärka hållbar industriell tillväxt med snabb robotprogrammering” av Rasa Pamedytyte från Nordbo Robotics.

Upptäck mer innehåll och säkra din plats idag! Registrera dig här: https://www.trippus.net/Cluster_Conference2024

Vi ser fram emot att träffa dig där!

Klusterkonferensen 2024
22 maj 2024 - 23 maj 2024
09:00-15:50
Alphyddevägen, Skövde, Sverige
Karta
6 maj 2024

1 900 kr per dag inklusive måltider och aktiviteter

200
Konferens,
Program
Charlotta Nordenfelt

Kontaktperson

Charlotta Nordenfelt

Läs mer om Charlotta

Kontakta Charlotta
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.

Emma Mattisson

Kontaktperson

Emma Mattisson

Projektledare

+46 73 686 74 54

Läs mer om Emma

Kontakta Emma
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.