Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Träffa våra medarbetare

Träffa Camilla Evensson, projektledare, Charlotte Strandlund, besiktningsingenjör, miljöekonomen Haben Tekie, eller laboratorieingenjören Anders Reimann i sin jakt på farliga ämnen i bland annat plasthandskar.

Vi utgår alltid från barnet

– Camilla Evensson
Camilla Evensson och Wasim Brikhan
Den psykiska ohälsan bland barn och unga i Sverige ökar. Camilla Evensson på RISE arbetar tillsammans med sjukvården för att utveckla förebyggande insatser för att komma tillrätta med problemet – både på individnivå och på systemnivå.

De system vi tar fram leder till bättre läkemedelsutveckling

– Yalda Bogestål
Yalda Borgestål
Foto: OTW
Yalda Bogestål, forskare och projektledare driver livsviktiga projekt med sitt team på RISE. Dagarna fylls av allt från livsmedelsdiagnostik till nya terapier för cancer.

Det liknar ett detektivarbete

– Anders Reimann
Anders Reimann, laboratorieingenjör på RISE
Foto: OTW
I Anders Reimann ingår att analysera plasthandskar i jakt på farliga ämnen, men också att undersöka historiska material, till exempel delar av Vasaskeppet. Ingen dag den andra lik.

Jag vill tro att vi kan förändra

– Haben Tekie
Haben Tekie
Foto: Julia Sjöberg
Miljöekonom Haben Tekie undersöker hur man får oss människor att göra rätt. Utan att det inkräktar för mycket på vår livsstil.

Vi försöker få en arbetsplats så säker som möjligt

– Charlotte Strandlund

Charlotte Strandlund
Foto: OTW
Charlotte Strandlund är besiktningsingenjör på RISE. I sin vardag kontrollerar hon bland annat säkerhetsutrustningen hos en grävmaskin på en arbetsplats. Att allt är i sin ordning är viktigt för att de som kör maskinerna ska känna sig trygga och vara säkra.