Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Ingenjör inom produktcertifiering

Vill du vara med och arbeta med certifieringsuppdrag och tekniska utvärderingar för byggprodukter? Just nu söker vi två ingenjörer för produktcertifiering!

Om rollen
Som ingenjör hos oss inom certifiering kommer du att arbeta med certifieringsuppdrag  och tekniska utvärderingar inom området byggprodukter med inriktning på våtrum,  VVS och VA, även angränsande produktområden förekommer. I tjänsten ingår försäljning, offertarbete och att medverka vid framtagande av specifikationer och regler för bedömning av produkter inom området, detta sker genom både intern och extern samverkan. Tjänsten innehåller många kontaktytor och samverkan med RISE provningslabb och externa aktörer och kundkontakter. Resor i tjänsten kan förekomma.

Placeringsort Borås eller Karlskrona.

Vem är du?
På RISE är vi av uppfattningen att det är genom samverkan med våra kunder som vi utmanar gränser och utvecklar ny kunskap och kompetens. Om du motiveras av att arbeta i en miljö där kunddialoger och samarbete är en del av vardagen så tror vi att du har rätt attityd och drivkraft att lyckas i denna positionen.

Vi söker dig som kan arbeta såväl självständigt som i grupp och har förmåga att vara drivande och slutföra dina uppdrag. Du är positiv, utåtriktad och med förmåga att skapa och upprätthålla goda kundrelationer. Då tjänsten innebär att hantera många olika kontaktytor både internt och externt, kräver det att du har god förmåga att kommunicera i tal och skrift, på svenska och engelska, samt är bekväm med att ha kundkontakt.

Du har förmågan att hålla igång flera projekt och arbetsuppgifter samtidigt, och att självständigt prioritera ditt dagliga arbete. Som person är du strukturerad, noggrann, förtroendeingivande och bekväm i att ställa krav och fatta beslut. Du har förmåga att läsa och förstå kravspecifikationer såsom standarder, föreskrifter och lagar, samt även ritningar, specifikationer och annan teknisk dokumentation för produkter. Då arbete sker med IT-stöd och i affärssystem är vana av detta ett krav.

Lämplig utbildningsbakgrund är teknisk högskoleutbildning med inriktning mot byggteknik, kemiteknik, väg- och vattenbyggnadsteknik eller liknande. Relevant arbetslivserfarenhet krävs för tjänsten, t.ex. genom erfarenhet från projektering- och konsultverksamhet, drift och underhåll, tillverkningsindustri, provnings- och certifieringsverksamhet eller liknande. Värdefullt är kunskap i provning, standarder, regelverk, materiallära och liknande inom området.

Är vi rätt för varandra?
Inom RISE gillar vi olika och vi är övertygade om att mångfald bidrar till en innovativ miljö där vi tillsammans utmanar gränser och utvecklar ny kunskap och kompetens för framtiden. Hos oss möts passionerade problemlösare för att lösa några av världens viktigaste, och kanske roligaste, problem. Vi kan inte lova dig ett enkelt jobb, men vad vi kan lova dig är ett gäng engagerade kollegor och några riktigt spännande samhällsutmaningar att ta itu med. Du kommer att arbeta i en dynamisk miljö som ger dig utvecklingsmöjligheter både professionellt och personligt. Hos oss får du möjlighet att göra skillnad på riktigt. Välkommen till hela Sveriges forskningsinstitut och innovationspartner!

Välkommen med din ansökan!
Låter detta spännande och du vill veta mer så är du välkommen att kontakta certifieringsingenjör Stefan Coric, 010-516 60 73 eller enhetschef Martin Tillander, 010-516 58 98. Sista ansökningsdag är 2022-05-30. Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningsperioden.

Våra fackliga företrädare är Lazaros Tsantaridis, Sveriges Ingenjörer (SACO), 010-228 41 22 respektive Daniel Gäwerth, Unionen, 010-516 68 15.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes vänligen då vi lyder under Lagen om offentlig upphandling.

Om jobbet

Ort

Borås eller Karlskrona

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Job type

Utveckling - tex ingenjörer/tekniker/kemister

Kontaktperson

Martin Tillander
010-5165898

Referensnummer

2022/259

Sista ansökningsdag

2022-05-30

Skicka in din ansökan