Administratör
Lisa Jonsson
Enhetschef
Kontakta LisaVill du öka din eller organisationens kunskap inom universell utformning, tillgänglighet och användbarhet? Funderar du på hur ni kan utforma produkter och tjänster som fungerar för så många som möjligt oavsett funktionsförmåga och därmed även kunna uppfylla lagkrav?
Om kursen
I den här kursen guidar våra experter er genom centrala begrepp, metoder och verktyg som hjälper er att arbeta mer inkluderande och användarcentrerat. I ett modernt och hållbart samhälle behöver produkter och tjänster vara tillgängliga för alla, oavsett individuella förutsättningar och funktionsnedsättningar. När universell utformning integreras i utvecklingsprocessen får fler möjlighet att använda det som skapas och användarupplevelsen blir bättre för alla.
Att arbeta proaktivt och långsiktigt med universell utformning gör det också lättare att uppnå lagkrav, exempelvis kopplat till Tillgänglighetsdirektivet. Kursen ges i linje med standarden EN 17161 som hjälper organisationer att arbeta mer inkluderande, genom att utgå från användarnas olika behov redan i designfasen. Organisationer som arbetar utefter denna standard kan även välja att certifiera sin verksamhet.
Det här lär du dig under kursen
Omfattning
Kursen ges online under tre kortare dagar. Kursintyg efter genomförd kurs. Kursen innehåller inga examinationsuppgifter eller prov.
Tid och datum
9 - 11 september
kl. 9-15, inkl. lunchpaus och kortare pauser
För vem?
Den här kursen passar dig som vill förstå hur tillgänglighet och universell utformning kan bli en naturlig del av hur produkter, tjänster och miljöer kan utvecklas. Du behöver inga förkunskaper – kursen är relevant både för nybörjare och för dig som vill fördjupa eller bredda din kompetens. Kurser lämpar sig exempelvis för:
Amanda arbetar med tillgänglighet, användbarhet och användarupplevelser (UX) genom hela design- och utvecklingsprocessen – från idé till färdig lösning. Hon är en del av teamet som arbetar i UX Lab, där hon genomför tester och studier tillsammans med olika målgrupper, både i labbmiljö och ute i verkligheten.
Med en certifiering inom tillgänglighet från IAAP och en stark drivkraft för att skapa lösningar som fungerar för fler, arbetar Amanda för att utveckla mer inkluderande produkter, system och tjänster.
Lovisa arbetar med inkludering och tillgänglighet på flera nivåer – från systemnivå till enskilda design- och innovationsprocesser. Hon har lång erfarenhet av metodisk UX- och användbarhetstestning och är certifierad inom tillgänglighet via IAAP.
Med fokus på människan i systemet driver hon projekt som syftar till ett mer inkluderande samhälle och bättre användarupplevelser för alla.