Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo
Cirkularitet textil

Risker med kemikalier i återbruk och cirkulerade material

Intresset ökar för second hand och allt fler butiker säljer återbrukade varor. Många varumärken vill också använda mer cirkulerade material när nya varor ska produceras. På Forum för kemikaliesmart handel tar vi upp frågor kring de utmaningar som finns kopplat till kemikalier i återbrukade varor och cirkulerade material.

Det blir allt vanligare att butiker utöver att sälja nyproducerade varor introducerar mer cirkulärt i sitt sortiment. Det kan handla om att sälja second hand/återbruk, renoverat/lagat eller att hyra ut varor till kunderna. Det kan också handla om att sälja varor med återvunnet material i nya produkter, till exempel återvunnen plast. I alla dessa fall kan kemikaliearbetet vara en extra utmaning.

Temat för 2021 års fjärde och sista Forum för kemikaliesmart handel är Risker med kemikalier i återbruk och cirkulerade material. Det här digitala frukostseminariet kommer att ge dig en ökad förståelse för kemikalieinnehåll och du kommer att få vägledning och inspiration kring hur ditt företag kan arbeta för att fasa ut oönskade kemikalier i den här typen av artiklar.

 

OM FORUM FÖR KEMIKALIESMART HANDEL

Forum för kemikaliesmart handel är en seminarieserie och en arena för kunskaps- och erfarenhetsutbyte kring kemikaliefrågorna för handelsföretag som arrangeras av Substitutionscentrum vid RISE, Stockholms Stad och Svensk Handel. Du kan ta del av inspelningar från våra senaste seminarier på Substitutionscentrums webbplats.

Forum för kemikaliesmart handel, 18 november
18 nov 2021
08:30-10:00
18 november 2021

Kostnadsfritt

Obegränsat
Digitalt, Seminarium,
Program
Program

8.30: Välkommen till Forum för kemikaliesmart handel, Ann Christiansson, Svensk Handel, Klara Höglin, Stockholms stad och Tonie Wickman, Substitutionscentrum

8.35: Utmaningar för handelsföretag som vill sälja second hand – en introduktion, Ann Christiansson, Svensk Handel

8.45: Kemiska risker med återbrukade produkter, Klara Höglin, Kemikaliecentrum Stockholms stad.

9.15: Materialåtervinning av plast – problematik och lösningar. Anna Jansson, forskare, RISE

9:45: Diskussion och frågor

9.55 Summering av dagen och avslut.

Tonie Wickman

Kontakt

Tonie Wickman

Rådgivare

Läs mer om Tonie

Kontakta Tonie
CAPTCHA This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.