Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Innovationsledning för hållbar systemomställning – så får vi det att hända

De stora utmaningarna kräver omställning på systemnivå. Aktörer från offentlig sektor, näringsliv och civilsamhälle måste bidra och samverka för att skapa hållbara lösningar. Komplexa sociala, miljömässiga och tekniska utmaningar ställer krav på förmågan att leda och organisera ett systematiskt förnyelsearbete under osäkerhet – innovationsledning. Innovationsarbetet måste ske med ett helhetsperspektiv där mission, strategi, processer, organisationskultur, samarbete, insikter och idéer, ingår i ett systematiskt innovationsledningsarbete för att möjliggöra systeminnovation. 

Vinnova och RISE arrangerar tillsammans den årliga nationella konferensen ”Innovationsledning för hållbar systemomställning”.

Missa inte höstens upplaga av konferensen Innovationsledning för hållbar omställning, som arrangeras av Vinnova och RISE den 12 oktober.  

På konferensdagen i våras, den 26 maj, låg fokus på system och organisation, till höstens konferensdag skiftar vi nu fokus till person och kompetens. Vad gör en innovationsledare, vilken kompetens behöv, tips på verktyg och praktiska case från vardagens innovationsledare. 

Vi kommer under dagen att lyfta fram personer som arbetar med innovationsledning i praktiken, case om utmaningar och tillvägagångsätt, metoder och verktyg kommer att delas från olika typer av organisationer, eftermiddagen kommer även innehålla möjligheter att mingla, nätverka och diskutera med andra kring innehållet från dagen samt för samtal om framtiden. 

Under eftermiddagen sker även en historisk händelse då utmärkelsen ”Årets Innovationsledare” delas ut för första gången någonsin. Innovationsledarna, RISE och Vinnova vill med utmärkelsen inspirera, uppmärksamma och synliggöra innovationsledare (individer) som har skapat förmåga och värde, samt bidragit till att tydliggöra och bygga professionen. 

Anmäl dig här

Inspelningen samt talares presentationsbilder finns på eventsajten, där du även hittar mer information om hur du gör för att nominera till årets innovationsledare 2021.

För mer info och kontakt natalie.gustafsson@ri.se 

Information om evenemanget

Datum: 12 oktober, 2021

Tid: 13:00 - 17:00

Plats: Digitalt

Sista anmälningsdag: 11 oktober

Pris: Konferensen är kostnadsfri

 

Natalie Gustafsson

Kontaktperson

Natalie Gustafsson

Innovations- och processledare

Läs mer om Natalie

Kontakta Natalie
CAPTCHA This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.