Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo
Forum för kemikaliesmart handel: Tema sport och fritid

Forum för kemikaliesmart handel: Tema sport och fritidsartiklar

Plast och gummiartiklar inom sport och fritid kan innehålla hälso- och miljöfarliga kemikalier, som på olika sätt kan utgöra en risk för människors hälsa och vår miljö. Välkommen på ett frukostseminarium som ger dig vägledning och inspiration kring hur ditt företag kan arbeta för att fasa ut oönskade kemikalier i era produkter.

Temat för 2021 års tredje Forum för kemikaliesmart handel är sport och fritid med fokus på plast och gummimaterial. Dessa material återfinns i en mängd olika produkter, det kan handla om allt från yogamattor, pilatesbollar och träningsredskap till plastleksaker och uppblåsbara pooler. En nyligen genomförd granskning i ett antal EU-länder visade att hela 24% av de testade sportartiklarna innehöll SVHC-ämnen.

Med det här frukostseminariet vill vi ge dig en ökad förståelse för kemikalieinnehåll i plast och gummimaterial, vilken lagstiftning som är relevant och vad du bör tänka på när du säljer varor med sådana material.

Du får höra Kemikalieinspektionen berätta om hur de arbetar och vad de brukar hitta när de undersöker innehåll av begränsade kemikalier och SVHC-ämnen i plast och gummimaterial i sport och fritidsartiklar. De berättar även kort om sin nyligen genomförda tillsyn av sommarvaror som uppblåsbara badsaker, badtofflor och trädgårdssaker.

Dessutom får du höra Stadium berätta hur företaget arbetar med frågor kring kemikalier i plast och gummimaterial i sina produkter.

Efteråt finns utrymme för diskussion om gemensamma utmaningar och möjlighet att ställa frågor till dagens talare.

Välkommen!

 

OM FORUM FÖR KEMIKALIESMART HANDEL

Forum för kemikaliesmart handel är en seminarieserie och en arena för kunskaps- och erfarenhetsutbyte kring kemikaliefrågorna för handelsföretag som arrangeras av Substitutionscentrum vid RISE, Stockholms Stad och Svensk Handel.

Du kan ta del av inspelningar från våra senaste seminarier på Substitutionscentrums webbplats.

Frukostseminarium 28/9
28 september 2021
08:30-10:00
28 september 2021

Kostnadsfritt, men anmälan krävs

Obegränsat
Digitalt, Seminarium,
Webbsändning
Program
Webbsändning

Frukostseminariet hålls digitalt i Teams. När du anmält dig får du en länk till mötet via e-post.

Program

8.30: Välkommen till Forum för kemikaliesmart handel: Tema plast och gummimaterial för sport och fritid. Ann Christiansson, Svensk Handel, Klara Höglin, Stockholms Stad och Tonie Wickman, Substitutionscentrum

8.40: Kemikalieinspektions tillsyn av plast- och gummimaterial för sport och fritid, Susan Strömholm, inspektör, Kemikalieinspektionen

9.10: Så arbetar Stadium med frågor kring kemikalier i plast och gummimaterial, Catrine Marchall, Sustainability Manager, och Titti Larsen, Quality Manager, Stadium

9.40: Diskussion och frågor

9.55 Summering av dagen och avslut

Tonie Wickman

Kontakt

Tonie Wickman

Rådgivare

Läs mer om Tonie

Kontakta Tonie

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.