Hoppa till huvudinnehåll
Search
Menu

Hållbara kompositer - från idé till produkt

Har du en projektidé som du inte vet hur du ska förverkliga? Eller är du redan leverantör till industrin men vill växa i ett nytt segment? Du kanske har mötts av helt nya hållbarhetskrav? I testbädden för hållbar komposittillverkning får du stöd i hela din utvecklingsprocess - från idé till produktionsstart.

Din tillfälliga utvecklingsavdelning

Att investera i utvecklingen av ett nytt material, en produkt eller tillverkningsmetod kan skapa konkurrensfördelar men innebär även ett risktagande, både i tid och pengar. 

Vi erbjuder stöd i att utveckla, testa och verifiera dina idéer och ta dem till en produktionsklar lösning. Vi kortar ned din time-to-market genom att snabbt skala upp och bli ditt tillfälliga utvecklingsteam, med all den samlade expertis och utrustning som behövs. När det behövs.

Från idé till hållbar kompositprodukt

Vår expertis sträcker sig över hela utvecklingskedjan för hållbara kompositer - från material, tillverkningstekniker och processer till testning och verifiering.  Vi säkerställer att du har den leveranskapacitet som kunden kräver, när det väl gäller.

  1. Idé & Rådgivning: vi kvalitetssäkrar dina idéer. Vilket problem eller behov vill du lösa eller tillgodose med kompositen? Vilka egenskaper och funktioner ska produkten ha? Vilka utmaningar och risker kan du stöta på i utvecklingsprocessen? 
  2. Materialval & Design: i dessa tätt sammansvetsade steg i utvecklingskedjan hjälper vi dig med att göra material- och designval anpassat till förutsättningar och kravspecifikation. Du kan också få hjälp med att hitta nya användningsområden för befintligt material och process.
  3. Processutveckling: vi hjälper dig att förutsäga komponentens mekaniska egenskaper innan den går i produktion. Du erbjuds möjligheten till virtuell tillverkning vilket minimerar behovet av fullskaleprov med en sänkt kostnad / lägre risk som följd.
  4. Testning & Verifiering: vi verifierar och testar materialegenskaper, verktyg och verktygsfunktioner. När vi redan i ett tidigt skede intrimmar en process, minimeras kostsamma ändringar längre fram.

Hos oss kan du få hjälp med punktinsatser, som exempelvis att testa ett nytt material, eller genom ett längre samarbete där vi finns med och stöttar längs hela utvecklingskedjan. 

Vilka kunder hjälper vi?

Vi hjälper såväl startupbolag som små och medelstora leverantörer och sluttillverkare inom flera applikationsområden - från flygplan, fordon och båtar till vindkraftverk och sportutrustning. 

Dina idéer är trygga med oss. Vi skyddar ditt arbete genom en NDA och du som uppdragsgivare äger IPR:en vid avslutat uppdrag. 

Varför ska jag tillverka i komposit?

+

Kontakta oss!

Har du frågor kring hållbar komposittillverkning? Kontakta oss via formuläret nedan så återkommer vi inom kort.

Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter