Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo
-

Energikontoren i Omställningslyftet

Energikontoren Sverige erbjuder följande inom Omställningslyftet:

Kostnadsfritt energistöd

Energikontoren Sverige erbjuder små och medelstora företag oberoende, kostnadsfri och skräddarsydd rådgivning till för att sänka sina energikostnader, minska sitt klimatavtryck och öka sin konkurrenskraft.

Genom att medverka i Omställningslyftet får företaget tillgång till expertstöd för energiarbetet och hjälp med att möta de specifika utmaningarna för en grön omställning.

Anmäl ditt intresse för Omställningslyftet här

Individuell rådgivning

  • Platsbesök där vi går igenom företagets energisituation samt status för energiarbetet.
  • Vi analyserar företagets energianvändning och lämnar rekommendation till åtgärder för fortsatt arbete.
  • Bollplank – vi svarar på frågor, visar goda exempel och vägleder vidare för ytterligare expertis inom energiområdet.
  • Finansiella stöd – vi tipsar om tillgängliga stöd för konsultation och investeringar.

Nätverksträffar

Deltagande företag erbjuds nätverksträffar för att ytterligare utveckla sin energikompetens i samverkan med andra före­tag. Vi erbjuder forum för diskussion och erfarenhetsutbyten.

Den senaste kunskapen

Ta del av kunskapshöjande seminarier och webbinarier med expertis. Vi diskuterar metoder, tekniska lösningar och ger exempel på framgångsrikt energiarbete i andra företag.

Energikontoren Sverige är den samlade kraften av landets 16 regionala energikontor och i Omställningslyftet deltar sex av dem; Energikontor Norr, Energikontoret Västernorrland, Energikontoret Mälardalen, Energikontor Sydost, Energikontor Väst och Energikontoret Skåne.

Genom Energikontoren Sveriges samlade expertis stöttar vi kommuner, regioner och företag genom att ta initiativ och driva projekt som hjälper dem att ställa om till en hållbar verksamhet. Detta gör vi på̊ flera sätt, strategiskt och operativt, i olika typer av samverkans- och utvecklingsprojekt. Vi är alltid opartiska och vi har inget vinstintresse.

Intresseanmälan Omställningslyftet 

Läs mer om Energikontoren Sverige