Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Cyber range – testbädd för cybersäkerhet

Cyber Range är en testbädd som drivs av RISE, där kan man bygga en virtuell miljö som är helt kontrollerad, och erbjuda verktyg för att skapa stabila och säkra IT-system. Här kan företag och organisationer testa nya delar i ett system för att se om man byggt det på rätt sätt och identifiera eventuella svagheter. Syftet är förstås att testa de tekniska systemen, men lika viktigt är att säkra att rutiner och organisation fungerar optimalt.

Målgruppen för RISE cyber range är både industri och offentlig sektor. Många mindre och medelstora bolag saknar ofta resurser och egen infrastruktur för att göra den här typen av tester. Den nya siten i Kista är ett sätt att tillgängliggöra test- och demomiljöer för cybersäkerhet till kunder och samarbetspartners. Det blir också en naturlig plats för kompetensutveckling och träning där det är lätt att få tillgång till expertis.

Fokus i startskedet är att erbjuda intresserade kunder och partners utbildning och testkörningar i testbädden.

RISE team för cybersäkerhet består av en kärngrupp på omkring 20 personer. Till det kommer ett antal andra experter på cybersäkerhet inom olika verksamhetsområden, exempelvis transport, hälsa och digital infrastruktur med mera. Kombinationen av teknikexperter och experter på specifika områden ger stora möjligheter.

Inledningsvis drivs Cyber Range som ett treårigt projekt, finansierat av Vinnova, RISE och ICT Sweden. 

Shahid Raza

Kontakt

Shahid Raza

Enhetschef

Läs mer om Shahid

Kontakta Shahid
CAPTCHA This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.