Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Cyber range – testbädd för cybersäkerhet

Cyber Range är en testbädd som drivs av RISE, där man kan bygga en virtuell miljö som är helt kontrollerad, och erbjuda verktyg för att skapa stabila och säkra IT-system. Här kan företag och organisationer testa nya delar av ett system för att se om de har byggt det på rätt sätt och identifiera eventuella svagheter. Syftet är förstås att testa de tekniska systemen, men lika viktigt är att säkerställa att rutiner och organisation fungerar optimalt.

Målgruppen för RISE Cyber Range är både industrin och den offentliga sektorn. Många små och medelstora företag saknar ofta resurser och egen infrastruktur för att göra den här typen av tester. Anläggningen i Kista är ett sätt att tillgängliggöra test- och demomiljöer för cybersäkerhet för kunder och partners. Det blir också en naturlig plats för kompetensutveckling och träning med tillgång till expertis. 

Kontakta oss gärna för att diskutera flexibla lösningar när det gäller tid, plats och innehåll för dina specifika utbildnings- och träningsbehov. (Anmäl dig till kurser

RISE cybersäkerhetsteam består av en kärngrupp på cirka tjugo personer. Därutöver finns ett antal andra experter inom cybersäkerhet inom olika affärsområden, såsom transport, hälsa och digital infrastruktur med mera. Kombinationen av teknikexperter och experter inom specifika områden ger stora möjligheter.

Cyber Range drivs som ett projekt, finansierat av Vinnova, RISE och ICT Sweden.

Shahid Raza

Kontaktperson

Shahid Raza

Enhetschef

Läs mer om Shahid

Kontakta Shahid
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.