Hoppa till huvudinnehåll
Search
Menu
Rebl Industries

Robotar som tjänst underlättar automatisering

Rebl Industries i Skövde är ett bemanningsföretag som erbjuder robotar som tjänst, där man genom att satsa på hög flexibilitet hos robotarna, bl a mjukvara för snabbinlärning, gör robotarna lätta att flytta. Bolaget arbetar med en affärsmodell där kunderna betalar per timma, något som underlättar för företag att automatisera.

På vilket sätt är er verksamhet cirkulär?

– Vi ser till att återanvända våra produkter genom att hyra ut våra robotar istället för att sälja till företag, söger Shammeran Benjamin, projektledare på Rebl. Vår affärsmodell är unik och ger en positiv effekt på såväl ekonomin som miljömässig hållbarhet. Den ekonomiska hållbarheten uppstår till följd av att kunder som nyttjar automation undviker att köpa resurskrävande hårdvara som sedan inte används, med vår affärsmodell säkrar vi att den hårdvara vi har används så långt tid det går. Vi investerar i långsiktigt hållbara hårdvara som underhålls kontinuerligt för att säkra livslängden och utnyttjandet.

Hur gick det till när ni bestämde er för att satsa på en cirkulär affär?

– Vi har haft fokus sedan starten på ett medvetet cirkulärt tänk med tanke på vår affärsmodell som naturligt tillåter oss att återanvända befintliga resurser som till följd skapar högre resurseffektivitet.

Vad har ni lärt er som ni vill dela med er av till andra bolag som funderar på att göra samma resa?

– Att ha ett cirkulärt tänk har gett oss utmaningar i en bransch som är uppbyggd kring andra modeller. Vi anser det vara viktigt att hålla material och produkter i omlopp då det i slutändan gagnar miljön och plånboken. Det bästa är att vi ger våra kunder möjlighet till att bli cirkulära tillsammans med oss. 

Cirkulära kartan

Rebl Industries är ett av bolagen på Cirkulära Kartan, som visar upp verksamheter där delar av verksamheten är cirkulär och man har ambitioner att göra mer. Kartan ska därmed vara en inspiration för företag som vill vara del av cirkulära affärsekosystem. Kartan skapades inom ramen för projektet Cirkulära Halland, som ett alternativ till en rapport som snabbt blir inaktuell.

Detta är bara början, avsikten är att kartan ska växa och utvecklas över tid, och ser du att ditt företag passar på kartan så tveka inte att kontakta oss: josefina.sallen@ri.se eller derek.diener@ri.se.

Du hittar kartan på https://cirkularakartan.ri.se/

Josefina Sallén

Kontaktperson

Josefina Sallén

Expert cirkulära affärsmodeller

+46 72 208 93 60

Läs mer om Josefina

Kontakta Josefina
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.

Pernilla Dahlman

Kontaktperson

Pernilla Dahlman

Affärsledare Circular Business Lab

Läs mer om Pernilla

Kontakta Pernilla
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.