Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Lite snack och mycket digital verkstad

Berätta om
Scroll to content

Hannover 2019 – Digitala innovationer inom industrin

Läs mer
Berättelse

Kvinnliga perspektiv viktiga för att lyckas med digitalisering

Läs mer

Många företag har problem med digitalisering, och hur de ska angripa utmaningen. I projektet Digitalisering ur ett kvinnligt perspektiv har man samlat kvinnor inom fordonsbranschen för att få nya infallsvinklar, och resultatet har blivit en rad viktiga lärdomar. På Hannover Messe den 4 april kommer Sandra Mattsson från RISE att berätta om några av dem.

Berättelse

Framtidens gruva är mer produktiv, säkrare och uppkopplad

Läs mer

När en industri med en historia som sträcker sig över 1000 år tillbaka i tiden möter modern digital teknik händer spännande saker. Genom att koppla upp Bolidens gruva i Kankberg ökade både effektiviteten och produktiviteten. Men digitaliseringen gör också gruvan säkrare och mer tillgänglig.

Fokus: ARTIFICIELL INTELLIGENS

Berättelse

Artificiell intelligens minskar lidande för canceröverlevare

Läs mer

Varje år insjuknar ca 300 barn i cancer i Sverige. Möjligheterna till behandling är goda, och fyra av fem överlever cancern. Men många som fått cancer som barn och överlevt får olika problem senare i livet. Nu ska forskare på RISE undersöka om det med hjälp av artificiell intelligens går att hitta mönster bland dem som drabbas.

Berättelse

RISE i täten när Sverige ska bli ledande på AI

Läs mer

Utvecklingen av artificiell intelligens går fort. Och RISE har tagit en tätposition. Inte bara när det gäller grundforskning och teknik – utan också när det kommer till tillämpningarna av den och de etiska frågorna.

Projekt

Örnkoll på boskap med drönare och AI

Läs mer

Ett helt automatiserat lantbruk kan vara en av lösningarna på hungersnöden i världen. Automatiserad tillsyn av boskap vilket minskar driftkostnader och ökar gårdens produktivitet. Forskningsprojektet genomförs i skarp miljö där automatiserad boskapsövervakning testas med stöd av drönare och Artificiell Intelligens (AI).

Berättelse

Områden där AI kan göra succé

Läs mer

Smarta maskiner som hjälper vårdpersonalen, ökar effektiviteten i industrin och bidrar till minskade utsläpp. Eller en domedagsprofetia som hotar vår mänsklighet. Artificiell intelligens intresserar, fascinerar och skrämmer. Vad säger ledande forskare om utvecklingen av AI?

Berättelse

“Jag vill göra nytta med AI-forskning”

Läs mer

Forskning inom artificiell intelligens efterfrågas allt mer. Olof Mogren på RISE använder maskininlärning och deep learning till allt från att förutsäga blodsocker för typ 1-diabetiker till att hjälpa modeföretag att förutse kommande trender.

Vill du bli en av oss?

Utmanande, spännande och kreativt

Jobba hos oss
Berättelse

"Vi försöker få en arbetsplats så säker som möjligt"

Se intervjun

Träffa oss

Event

Hannover: Digitala innovationer inom industrin

Läs mer

Hannover19 är världens största mötesplats och konferens för digitala applikationer inom industrin. I år är Sverige partnerland för mässan och RISE är, tillsammans med över 110 företag, partner i Sweden Co-Lab.

Event

Seminarium om cybersäkerhet

Läs mer

Den 29 mars anordnar RISE tillsammans med Orgalim och Teknikföretagen ett lunchseminarum i Bryssel om cybersäkerhet. 

Event

Konferens: Additiv intelligens 4.0

Läs mer

Välkommen till den andra konferensen av Additive Intelligence 4.0 som fokuserar på additiv tillverkning av metalliska material. Värdar är RISE AB, SLM Solutions Group AG, Chalmers Tekniska Universitet och Högskolan Väst. Konferensen hålls den 8-9 april 2019 i Göteborg.

Utbildning

Sök bland våra utbildningar

Visa alla

Sök bland våra utbildningar

Event

Seminarium om smart gjutgods

Läs mer

Smart gjutgods har visat att vi kan gjuta in sensorer i järn eller aluminium. Nu är det dags för slutseminariet där vi tar med dig på hela resan; från banbrytande idé till banbrytande resultat.

Event

Vårträff i Nätverket för Ekodesign

Läs mer

Välkommen till nätverksträff med fokus på hur samverkan i värdekedjan kan bli en framgångsfaktor för att ta fram mer hållbara och cirkulära produkter och tjänster.

Event

Nordic Wood Biorefinery Conference

Läs mer
Event

Material i kontakt med dricksvatten

Läs mer

Välkommen till en seminariedag om certifiering, regleringar och godkännande för material och produkter som är i kontakt med dricksvatten.

Event

SICOMP 2019 - Tillverkning och design av kompositer

Läs mer
Event

LIGHTer International Conference 2019

Läs mer