Hoppa till huvudinnehåll
Search
Menu
Tryckvågen -användning, teori och praktik

Tryckvågen -användning, teori och praktik

Tryckvågar är stabila och noggranna att mäta tryck med, men hur gör man och hur ska man inte göra? Under kursen blandas teori med praktik. Du får lära dig vilka fallgropar man ska undvika och hur du beräknar trycket.

I kursen kommer vi att beskriva tryckvågens uppbyggnad och funktion samt hur man beräknar referenstrycket utifrån kalibreringsbevis och tryckvågsformeln. Vi kommer också att gå igenom hantering, användning, rengöring och underhåll av en tryckvåg. Förutom detta ingår bland annat felkällor och uppskattning av mätosäkerhet. En stor del av kursen kommer att bestå av laborationer och praktiska moment. 

Mål och syfte

Kursen syftar till att ge dig kunskap om grunderna i hantering och användning av tryckvågar. Efter kursen ska du kunna kalibrera tryckgivare med hjälp av en tryckvåg samt även kunna bedöma inverkan av yttre faktorer som till exempel lokal gravitation.

Målgrupp

Personer som i sitt arbete använder tryckvåg för kalibrering eller personer som ansvarar för kalibreringslaboratorier med tryckvågar och som behöver fördjupa sin kompetens inom området. Även personer som har till uppgift att utarbeta mätosäkerhetsbudgetar har stor nytta av denna kurs.

Kontakta oss

CAPTCHA

* Obligatoriskt

Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.

Mikolaj Wozniak

Kontaktperson

Mikolaj Wozniak

TIC- ingenjör

+46 10 516 62 07

Läs mer om Mikolaj

Kontakta Mikolaj
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.

David Szabo
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.