Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo
tryck elektronik

Tryckt & Organisk Elektronik, Introduktion & grundkurs

Vi erbjuder en grundläggande kurs inom Tryckt och Organisk Elektronik. I kursen ingår bland annat föreläsning, rundvandring och presentation av demonstratorer. Utbildningen syftar till att deltagarna ska kunna hjälpa sina organisationer att ta nästa steg vad gäller design och integrering av tryckt- och organisk elektronik.

Digitaliseringen håller på att transformera hela vårt samhälle. Den här kursen ger en översikt över Tryckt & Organisk Elektronik (T&OE) och hur T&OE  förhåller sig till digitalisering. Du kommer få en bättre överblick över området och insyn i design och produktionstekniker som kan möjliggöra utbyte eller komplement till traditionell elektronik.

Kursen är upplagd som halvdag och undervisas på plats på Printed Electronics Arena (PEA) i Norrköping. Kursen vänder sig till beslutsfattare och utvecklare utan eller med begränsade kunskaper inom Tryckt och Organisk Elektronik. Kursen förväntas ha deltagare från flera olika företag och organisationer, vilket även ger Er möjlighet att utvidga ert nätverk.

Upplägg

Kursen är upplagd som en halvdagsutbildning mellan 10:00-15:00 inklusive lunch. Kursen handleds och genomförs av våra duktiga medarbetare inom tryckt och organisk elektronik tillsammans med partners.

Kursen består av fyra delar

Grunder

Vad är Tryckt och Organisk Elektronik. Hur relaterar T&OE till digitalisering. Hur och vilka tekniker finns för T&OE.

Människa och Tryckt  Elektronik

T&OE blir en allt vanligare del i tjänster och produkter med nya material och innovativa lösningar. Hur kan man underlätta vardagslivet för människor genom att interagera med produkter och tjänster där T&OE är en del?

Applikationer

När ska man använda T&OE och vilka är framtidens produkter? Hur designar man produkter/tjänster där T&OE är en del av lösningen?

Grönare elektronik, hållbara produkter

Hur kan vi göra elektronik grönare och vilken del har T&OE i det?

Målgrupp

Beslutsfattare och utvecklare utan eller med begränsade kunskaper i T&OE

Utbildningstillfällen 

Utbildningen sker löpande. Antal deltagare per utbildningstillfälle ca 8 personer. Vi förbehåller oss även rätten att ställa in utbildningstillfällen om antalet deltagare understiger 3 personer.

Plats

Printed Electronics Arena (PEA), Bredgatan 33, 602 21 NORRKÖPING

Pris

8000 kr per person

Lärandemål

Efter avslutad kurs ska deltagaren kunna:

  • Beskriva vad T&OE är samt hur de passar in i olika sammanhang
  • Beskriva vanliga tillverkningsmetoder för T&OE samt analysera när de är användbara och vad som krävs för att använda dem
  • Beskriva hur en hybridlösning med T&OE kan utformas
  • Beskriva lämpliga användningsområden för T&OE samt analysera när T&OE kan användas i tillämpningar
  • Reflektera över hur T&OE kan användas i den egna verksamheten och vad som krävs för att det ska lyckas

Kontakta oss

CAPTCHA

* Obligatoriskt

Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.