Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo
Certified to LAST

Hållbar och cirkulär produktlivslängd

Vill du säkerställa att de produkter ditt företag sätter på marknaden håller länge och bidrar till en mer hållbar och cirkulär ekonomi? Vi ger er kunskaper och verktyg för hur man skapar en tydlig bild av hur länge en produkt håller och hur man kartlägger de svagheter och risker som kan påverka livslängden.

Utbildningens innehåll

RISE erbjuder utbildning i konceptet Certified to LAST, där vi i detalj går igenom hur produkter kartläggs avseende både styrkor och svagheter när det gäller produktens livslängd, robusthet, cirkularitet och hållbarhet. Med RISE LAST-canvas kartlägger ni systematiskt vad som krävs för att kunna utlova en bestämd produktlivslängd och tydliggör hur riskerna kan minimeras för att produkter slutar fungera eller slutar användas. Genom att på ett korrekt sätt tillämpa RISE LAST-metodik och -canvas, kommer resultatet också att kunna vara underlag för olika typer av verifiering av uttalanden om produktens hållbara livslängd.

Vad ni får

I erbjudandet ingår utbildning i genomförande av systematisk LAST-canvas produktkartläggning, samt en genomgång av hur Certified to LAST-produktkategorier kommer att byggas upp och vilken typ av dokumentation som krävs för ett Certified to LAST-certifikat. 

*Namnet LAST står för Long life design, Accessible affordable spare parts, Sustainability och Transparency

 

Relaterad information

 

Raul Carlsson

Kontaktperson

Raul Carlsson

Senior forskare

+46 10 228 49 05

Läs mer om Raul

Kontakta Raul
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.

Kontaktperson

Tatiana Nevzorova

Forskare

+46 10 516 67 04

Läs mer om Tatiana

Kontakta Tatiana
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.