Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo
korrosionslabb

Grundläggande korrosionslära

Metalliska material används överallt i dagens samhälle. Tack vare deras höga hållfasthet i kombination med god form- och svetsbarhet och det faktum att de går att återvinna i oändlighet gör dem utmärkta som konstruktionsmaterial.

Det är dock viktigt att ta hänsyn till hur metallerna påverkas av den miljö de används i, att välja lämpligt material och korrosionsskydd.
RISE erbjuder därför en endagskurs i grundläggande korrosionslära för företag.
Kursen riktar sig till forskare, ingenjörer, slutanvändare, beställare med flera och kan genomföras hos kund eller online beroende på vad kunden föredrar. 

Föreläsare

Forskare från RISE 

Innehåll

Grundläggande korrosionslära

Kursen behandlar grundläggande korrosionslära och korrosion i olika miljöer (atmosfär, vatten och jord), och olika korrosionsskyddsmetoder, såsom förzinkning, rostskyddsmålning och katodiskt skydd.

  • Korrosionslärans grunder
  • Atmosfärisk korrosion
  • Korrosion i vatten
  • Korrosion i jord
  • Översikt korrosionsskydd av metaller 
  • Organiska beläggningar
  • Rostskyddsmålning
  • Katodiskt skydd

Kontakta oss

CAPTCHA

* Obligatoriskt

Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.

Kontaktperson

Johan Ahlström

Forskare

+46 10 228 48 77

Läs mer om Johan

Kontakta Johan
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.

Relaterat

Område

Korrosion

Rost på fordonskarosser, oxid på kretskort eller korrosionsangrepp på brodelar kan bli både farligt och dyrt. Samhällets årliga kostnad för korrosion är cirka 4 procent av BNP. Det är kostnader för korrosionsskydd och reparationer…
Expertis

Korrosionsskydd

Korrosion eller rost kan bekämpas på många sätt. Vilken metod för korrosionsskydd som är mest lämplig i det enskilda fallet beror på faktorer som aktuell miljö, applikationsområden, livslängdskrav med mera.
Tjänst

Medlemsprogram inom korrosion

RISE har ett tiotal medlemsprogram inom korrosion där vi samlar olika aktörer med gemensamma intressen. Genom våra medlemsprogram lägger vi grunden till goda relation och samarbete med industrin och andra intressenter inom korrosi…
Expertis

Korrosion i Infrastruktur

Metaller finns i de allra flesta byggnader och konstruktioner, som huvudmaterial eller som del i en struktur, exempelvis armeringar i betong. Metaller har oftast en viktig funktion, bärande eller kosmetisk. Ett olämpligt val av ma…
Expertis

Atmosfärisk korrosion

RISE har lång och omfattande erfarenhet samt verksamhet inom studier av atmosfärisk korrosion av konstruktioner utomhus i flera applikationer.
Nätverk

Korrosion och katodiskt skydd i jord

Korrosion i konstruktioner och infrastruktur under mark medför stora kostnader både för samhället och för företag. RISE har lång erfarenhet inom området och inom medlemsprogrammet bedriver vi forskning för att hitta nya lösningar …
Nätverk

Medlemsprogrammet för korrosionsskydd

Korrosion kan bekämpas på många sätt. Som medlem i RISE medlemsprogram korrosionsskydd få du tillgång till de senaste forskningsrönen och industriell expertis på området korrosionsskydd.