Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo
Bild

Mobil pilotanläggning för biogasforskning

En fullt funktionell industriell biogasanläggning i miniformat. Den enda anläggning som samlar industriellt relevant biogasteknik i ett helt integrerat mobilt format. Vi tar med oss testbädden och åker till kunden.

Mobil testbädd för biogasproduktion på lastväxlar flak som lätt kan flyttas till kund. Huvudsyftet med anläggningen är att den erbjuder större produktionsanläggningar möjlighet att testköra planerade processförändringar i pilotskala innan implementering. Att pilotförsöken körs på plats hos kund gör att vi får med realistisk substratvariation och andra lokala förutsättningar som kan påverka resultatet.

En ytterligare fördel är att lokal driftspersonal får chans att provköra nya driftrutiner innan de införs i produktionsanläggningen. Pilotanläggningen kan även användas som testbädd för att prova nya teknikkoncept i anslutning till rötning och som demonstrationsanläggning för att öka förståelse och acceptans för biogasanläggningar.

Testbädden är helt automatiserad och i princip alla funktioner kan fjärrstyras via nätuppkoppling från vårt kontor i Uppsala. Anläggningen är mycket flexibel och kan anpassas efter kundens behov gällande exempelvis rötningstemperatur, substrattyp och flöden.

Fakta

Namn på Test & Demo

Mobil pilotanläggning för biogasforsknin

Etableringsår

2011

Kategori

Isolerade miljöer (IM)

Bransch

Energi och Miljöteknik

Område

Energi

Region

Region Uppsala

Adress

Ultunaallén 4, Uppsala

Gustav Rogstrand

Kontaktperson

Gustav Rogstrand

Enhetschef

+46 72 733 11 80

Läs mer om Gustav

Kontakta Gustav
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.