Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo
Bild

ICE test och demo center

En testbädd för digitalisering och IT-infrastruktur.

ICE test och demo center är ett forskningsdatacenter som hanterar projekt och provning inom alla delar av stacken; inkommande infrastruktur och byggnation av datacenterfastigheter liksom molnapplikationer, IT-arkitektur och maskininlärning. ICE är en förkortning och betyder "Infrastructure and Cloud datacenter test Environment".

  • Datacentret ligger i en lagerbyggnad på gångavstånd från Luleå tekniska universitet och består av tre olika moduler som används för provning och forskning. Därutöver finns en demonstrationsyta med plats för cirka 50 personer.
     
  • Den första modulen är en miljö optimerad för att testa IT och molnrelaterade applikationer samt hantering av "big data". Mätdata från omkring 30000 mätpunkter och sensorer samlas in och analyseras för att kunna modellera och optimera arkitekturen. Den andra modulen är mer flexibel i sin fysiska setup och är därför optimal för all provning relaterad till byggnadens konstruktion och infrastruktur. Den är utrustad med snabbkopplingar för el, vatten och nätverk för att möjliggöra snabbt och enkelt utbyte av utrustning. Den tredje modulen är specifikt uppbyggd för provning och experiment rörande datacentret som en del av energisystemet.

 

Mer om ICE Datacenter

Fakta

Namn på Test & Demo

ICE test och demo

Etableringsår

2016

Kategori

Isolerade miljöer (IM)

Bransch

IKT och telekom

Område

Digital infrastruktur, Digitalisering

Region

Region Norrbotten

Adress

Björkskataleden 112, Luleå

Tor Björn Minde

Kontaktperson

Tor Björn Minde

Enhetschef

+46 70 624 29 59

Läs mer om Tor Björn

Kontakta Tor Björn
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.