Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo
GoSmartandExcel-cover

Stärka smart specialisering genom att främja gränsöverskridande samarbete

GoSmart & Excel BSR genomförs med stöd från Europeiska regionala utvecklingsfonden inom Interreg BSR-programmet 2014-2020. Från april 2021 till december 2021 förenar projektet 10 partners från åtta länder och syftar till att främja ett effektivt samarbete inom transnationell strategi mellan industrin, FoU-sektorn och offentliga myndigheter.

Projektet "stärka smart specialisering genom att främja gränsöverskridande samarbete och praktisk tillämpning av nya lösningar för regioner och små och medelstora företag ” (GoSmart & Excel BSR) är helt integrerat i Smart Specialiserings metoden (S3) och syftar till att främja ett effektivt samarbete i transnationellt tillvägagångssätt mellan industrin, FoU-sektorn och offentliga myndigheter. Projektet är en förlängning av ett tidigare projekt; “GoSmart BSR” där man kom fram till en metodik för transnationell smart specialiseringsstrategi (Trans-S3) och ett transnationellt mäklarsystem för innovation (TIBS). Denna metodik och mäklarsystem fortsätter nu det här projektet att utveckla och implementera.

Övergripande mål för projektet är att öka kapaciteten hos innovationsaktörer i Östersjöregionen (och bortom) för att praktiskt och gemensamt tillämpa strategin Smart Specialisering.

Aktiviteter

  • Utveckla transnationellt S3-dokument för BSR, baserat på en gemensamt tillämpad metodik (enligt GoSmart BSR-projektet).
  • Etablera fungerande, expanderande och hållbara transnationella mäklarsystem för innovation i Östersjöregionen. Kommunicera projektaktiviteter och resultat till intressenter, lokalsamhället.

Förväntat resultat

  • Utveckla transnationellt S3-dokument för BSR (Trans-S3), baserat på en gemensamt tillämpad metodik (enligt GoSmart BSR-projektet).
  • Fortsätta utvecklingen och utbyggnaden av Transnational Innovation Brokerage System (TIBS).

 

Logos GoSmartExcel

Sammanfattning

Projektnamn

GoSmart&Excel BSR

Status

Pågående

Region

Region Gävleborg, Region Stockholm, Utanför Sverige

RISE roll i projektet

Projektledning, projektdeltagare

Projektstart

Varaktighet

1 år

Total budget

Totalt EUR 770 860.-

Projektets webbplats

Projektmedlemmar

Evenemang

Ervin Alic

Kontaktperson

Ervin Alic

Affärsutvecklare

Läs mer om Ervin

Kontakta Ervin

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.