Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Internet of things (IoT) och offentlig logistik - IoT World

Vi skapar en IoT hub med fokus på offentlig logistik som ska leda till att behovsägarna blir världsledande i användandet av IoT för att möta offentliga organisationers utmaningar. Vi implementerar projekt och uppdrag med målet att demonstrera användningen av IoT. Vi använder AI och maskininlärning för att analysera den data vi samlar in med IoT.

 

Vi etablerar IoT hubben med målet att behovsägarna i projektet blir världsledande i användandet av IoT för att möta offentliga organisationers utmaningar. Behovsägarna är offentliga aktörer såsom Tekniska Verken i Linköping, Sankt Kors Fastigheter, Stångåstaden, Region Östergötland för att nämna några. Projektet skall också ge företag access till akademiska forskningsresultat i världsklass för att stärka deras internationella konkurrenskraft. Projektet etablerar också en långsiktig IoT hubb som omfattar ett showroom och ett IoT labb. Vi använder AI och maskininlärning för att analysera den data vi samlar in med IoT.

 

En liten film om IoT Worlds Lab.

Sammanfattning

Projektnamn

IoT och offentlig logistik - IoT World

Status

Avslutat

Region

Region Östergötland

RISE roll i projektet

Processledare, Teknisk Koordination, IoT Lab

Projektstart

Varaktighet

24 månader

Total budget

12 000 000

Partner

Tekniska Verken, Östgötatrafiken, Linköpings Universitet, Linköping Science Park, Sankt Kors , Polisen / Nationellt Forensiskt Centrum, Cybercom, Peltarion, Utsikt Bredband, Attentec, Ericsson, Stångåstaden, Gaia, HPE - Hewlett Packard Enterprise

Finansiärer

Vinnova

Projektets webbplats

Koordinator

Projektmedlemmar

Evenemang

Bidrar till FN:s hållbarhetsmål

3.Hälsa och välbefinnande
8.Anständiga arbetsvillkor och ekonomisk tillväxt
11.Hållbara städer och samhällen