Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Digital Vård och Omsorg

Webbsidan digitalvardochomsorg.se kom till för att vi med pandemin hamnade i ett exceptionellt läge som ställde stora krav på snabba och koordinerade lösningar. Sidan behövs lika mycket idag och är nu en integrerad informations- och stödportal som ger ett tydligt stöd för digitala transformationen av kommunal vård, omsorg och socialtjänst.

Fokus för sidan är att kommuner och organisationer inom kommunal vård, omsorg och socialtjänst ska få hjälp med: 

  • att komma igång - tips och presentation av utvecklade tjänster och kunskap om vilka digitala tjänster och produkter som finns, de hittar man på Marknadsplatsen på sidan 
  • att bredda användningen av tjänster - tips och idéer om hur redan införda tjänster kan användas på olika sätt. 
  • att få hjälp att göra rätt - råd för att följa gällande lagar om t ex sekretess och upphandling   

Digitalvardochomsorg.se är en kompass för vård, omsorg och socialtjänst i förändringen och omställningen från analogt och fysiskt  till digitalt. Här kan man direkt hitta länkar till samverkansaktörernas specifika material som samlats och skapas för att möta den den transformation vi är inne i. Här publiceras sammanställningar och erfarenheter, forskning och relevant kunskap.   

De olika nationella aktörerna i projektet som jobbar inom vård, omsorg och socialtjänst utgör ett stöd för det arbete som sker ute i kommunerna. På digitalvardochomsorg.se finns genom detta samarbete på ett samlat ställe ett trovärdigt och kvalitetssäkrat innehåll som erbjuds alla som har behov. 

Sidan upprätthålls av RISE i samverkan med Socialstyrelsen, E-hälsomyndigheten, Myndigheten för delaktighet, SKR, Föreningen Sveriges socialchefer, Upphandlingsmyndigheten, PTS, Inera, Vårdanalys, IT- och telekomföretagen, Swedish Medtech och Medtech 4 health samt medfinansieras av Socialdepartementet. Uppdateringar sker löpande. 

Sammanfattning

Projektnamn

Digital Vård och Omsorg

Status

Avslutat

RISE roll i projektet

Koordinator

Projektstart

Varaktighet

Tills vidare

Partner

Socialstyrelsen, E-hälsomyndigheten, Myndigheten för delaktighet, SKR (Sveriges Kommuner och Regioner), Sveriges Socialchefer, PTS, Upphandlingsmyndigheten, Vårdanalys, IT- och telekomföretagen, Swedish Medtech, Medtech 4 health

Finansiärer

Socialdepartementet

Projektets webbplats

Projektmedlemmar

Bidrar till FN:s hållbarhetsmål

3.Hälsa och välbefinnande
Christoffer Lundström

Kontaktperson

Christoffer Lundström

Projektledare

+46 10 228 43 98

Läs mer om Christoffer

Kontakta Christoffer
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.