Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Digital Vård och Omsorg

Webbsidan digitalvardochomsorg.se finns för att vi är i ett exceptionellt läge som ställer stora krav på snabba och koordinerade lösningar. Sidan är en integrerad informations- och stödportal som ger ett tydligt stöd under Coronapandemin för snabbspår inom den digitala transformationen av kommunal vård, omsorg och socialtjänst. 

Fokus för sidan är att kommuner och organisationer inom kommunal vård, omsorg och socialtjänst ska få hjälp med: 

  • att göra rätt - råd för att följa gällande lagar om t ex sekretess och upphandling   
  • att komma igång - tips och presentation av utvecklade tjänster och kunskap om vilka digitala tjänster och produkter som finns, de hittar man på Marknadsplatsen på sidan 
  • att bredda användningen av tjänster - tips och idéer om hur redan införda tjänster kan användas på olika sätt. 

Digitalvardochomsorg.se är en kompass för vård, omsorg och socialtjänst när förändringen och omställning från analog och fysisk  till digital behövs på grund av Corona. Här kan man direkt hitta länkar till samverkansaktörernas specifika material som samlats och skapas för att möta den nya utmaningen. Här publiceras sammanställningar och erfarenheter, forskning och relevant kunskap.   

De olika nationella aktörerna i projektet som jobbar inom vård, omsorg och socialtjänst utgör ett stöd för det arbete som sker ute i kommunerna. På digitalvardochomsorg.se finns genom detta samarbete ett trovärdigt och kvalitetssäkrat innehåll som erbjuds alla som har behov. 

Sidan upprätthålls av RISE i samverkan med Socialstyrelsen, E-hälsomyndigheten, Myndigheten för delaktighet, SKR, Föreningen Sveriges socialchefer, Upphandlingsmyndigheten, PTS, Vårdanalys, IT- och telekomföretagen, Swedish Medtech och Medtech 4 health samt medfinansieras av Socialdepartementet. Uppdateringar sker löpande. 

Sammanfattning

Projektnamn

Digital Vård och Omsorg

Status

Pågående

RISE roll i projektet

Koordinator

Projektstart

Varaktighet

Tills vidare

Partner

Socialstyrelsen, E-hälsomyndigheten, Myndigheten för delaktighet, SKR (Sveriges Kommuner och Regioner), Sveriges Socialchefer, PTS, Upphandlingsmyndigheten, Vårdanalys, IT- och telekomföretagen, Swedish Medtech, Medtech 4 health

Finansiärer

Socialdepartementet

Projektets webbplats

Projektmedlemmar

Bidrar till FN:s hållbarhetsmål

3.Hälsa och välbefinnande
Maria Gill

Kontaktperson

Maria Gill

Projektledare

Läs mer om Maria

Kontakta Maria

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.