Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Multifysiksimuleringar

Många av RISE beräkningsuppdrag är av multifysikkaraktär. Detta innebär att de styrs av mer än en typ av fysik, där var och en normalt är representerad av en uppsättning partiella differentialekvationer. På RISE har vi expertis inom komplexa multifysikproblem för att kunna hjälpa till med utvärderingar, produktutveckling eller riskbedömning.

Vi har ett flertal olika programvaror till hands som Abaqus och OpenFOAM. Detta blir extra intressant när fysiken är starkt kopplad och det inte går att lösa de enskilda problemen för sig. Exempel på sådana problemformuleringar kan vara kombinerad strömningsmekanik och kemiteknik eller värmeöverföring och strukturmekanik.

För att uppnå modeller av hög kvalitet har vi tillgång till en databas med detaljerade mätningar för de materialegenskaper som ska användas i simuleringarna, t.ex. termiska och mekaniska egenskaper och förbränningsbeteende.

Värmeöverföring

I många tekniska applikationer är det av stort intresse att uppskatta hur en produkt fungerar vid förhöjda temperaturer. I Abaqus kan temperaturen i en produkt bestämmas med hjälp av värmetransport där realistiska randvillkor lätt kan implementeras.

Spänning och deflektion av en brandutsatt stålbalk av symmetriskäl visas endast hälften av modellen.

Strukturmekanisk beräkning av brandutsatta konstruktioner

Fullständiga 3D-simuleringar av brandutsatta konstruktioner kan identifiera svagheter i hela systemet. Abaqus CAE erbjuder stor frihet i modellskapande och implementerandet av randvillkor. I modellerna går det lätt att variera de termiska egenskaperna hos material över tid, temperatur eller rumsliga koordinater.

Johan Anderson

Kontaktperson

Johan Anderson

+46 10 516 59 26

Läs mer om Johan

Kontakta Johan
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.

Kontakt

Hittar du inte det du söker eller är du nyfiken på hur vi kan hjälpa dig?

Skicka meddelande
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.