Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Fastfas­karakteri­sering och kristallsations­processer

Korrekta fastfasegenskaper är en förutsättning för att läkemedel och nya material ska fungera på rätt sätt. Vi kan hjälpa dig att lösa dina fastfasproblem – från karakterisering till färdig kristallisations­process.

Kunskap om fasta ämnens egenskaper är nödvändig för utveckling av nya läkemedelssubstanser och läkemedel, tillverkning av fin- och bulkkemikalier samt för design av nya material. På RISE har vi kompetensen och teknikerna för att analysera både oorganiska och organiska substanser. Vi har såväl utrustning som lång erfarenhet av att undersöka, designa och skala upp kristallisationsprocesser.  Och vi strävar alltid efter att utveckla metoder för effektiv, ekonomisk och hållbar produktion.

Stort urval av analystekniker och utrustning för alla behov

RISE genomför alla typer av fastfasanalyser som behövs för din produktutveckling och för att lösa dina problem till exempel:

  • pulver- och enkristallröntgenanalys (XRPD, SXRD), 
  • termoanalyser (DSC, TGA),
  • storleksanalyser (SEM, partikelstorlek),
  • mätning av hygroskopicitet (DVS), specifik yta och porositet.

RISE kan erbjuda salt-, co-kristall- och polymorfiscreeningar, samt designar och optimerar både gamla och nya kristallisationsprocesser för små och medelstora molekyler.  Vi tar hänsyn till efterföljande filtrerings- och torkningsprocesser och formuleringssteg om så behövs. Ett brett urval av utrustningar i olika skala tillåter kristallisation, filtrering och torkning av substanser från mg- till kg-mängder. I vår GMP-anläggning kan vi tillverka läkemedelssubstanser till tidiga kliniska studier.

Gudrun Bergman

Kontaktperson

Gudrun Bergman

Enhetschef

+46 10 516 65 15

Läs mer om Gudrun

Kontakta Gudrun
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.

Kontakt

Hittar du inte det du söker eller är du nyfiken på hur vi kan hjälpa dig?

Skicka meddelande
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.