Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Syntes och karakterisering av organiska material

Organiska material som används i elektriskt och joniskt ledande system är ett växande forskningsområde för att skapa framtidens elektronik och sensorer.

Development and testing of ionically and electrically conducting organic materials

Vi hjälper industrikunder och arbetar med tillämpad forskning inom organiska material för tryckt elektronik, bioelektriska system och hybridelektronik.

Specifikt kan vi tack vare våra unika labmiljöer (renrum, trycklab) gå från molekylnivå till färdiga prototyper och mindre serietillverkning.

  • Syntes - kemisk formulering och utveckling
  • Karakterisering - testning, utvärdering
  • Härdning - hur fungerar materialet i en produktionsmiljö?
  • Material- och substratkombinationer - vidhäftning, livslängd, toxicitet

Inom ramen för innovationsklustret PEA i Norrköping utvecklas material som används för att skapa elektriskt och joniskt ledande kretsar och system. Printed Electronics Arena är en av RISEs 100 test- och demoanläggningar, och i innovationsklustret sker ett nära samarbete mellan RISE och LiU, Laboratory of Organic Electronics. Forskning inom organiska material är ett område som växer snabbt.

Chemical synthesis and characterisation
Developement of inks, electrolytes and organic materials for printed electronics components

Mer information

Forskning kring ledande polymerer belönades med Nobelpriset i Kemi år 2000.

Kontakt

Hittar du inte det du söker eller är du nyfiken på hur vi kan hjälpa dig?

Skicka meddelande
CAPTCHA Den här frågan är till för att testa om du är en mänsklig besökare eller inte för att undvika automatiska skräppostmeddelanden.

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.

Relaterat

Test & demo

PEA, Printed electronics arena

Europas modernaste test- och demoanläggning för hybridelektronik (kombination av tryckt elektronik och kiselchip). PEA eller Printed Electronics Arena är designad för test och utveckling av tryckta elektronik- och hybridsystem.
Projekt

BioCom Lab - The Smart Intra-Body Network

BioCom Lab är ett svenskt forsknings, utvecklings, kommersialiserings, och idébanksinitiativ av RISE och Linköpings Universitet. Syftet är att med ett helhetsperspektiv ta fram ett internt kroppsnätverk, med fokus på e-hälsa genom…
Projekt

Töjbar tryckt elektronik för att förebygga liggsår

Stretch-Light är ett samarbetsprojekt mellan avdelningen för Tryckt Elektronik på RISE Acreo och Laboratory of Organic Electronics vid Linköpings Universitet. Siktet är att utveckla en hudnära och elastisk PPG-mätningspatch för at…
Projekt

Inga-projektet: Matris-adresserade displayer

Inga-projektet var ett samarbete mellan Acreo, Lintec Corp. (Japan) och Linköpings Universitet. Det finansierades delvis av VINNOVA.
Projekt

0-3D: Superkondensatorer av nanocellulosa

Ett flexibelt och miljövänligt system av superkondensatorer baserat på ledande polymerelektroder.
Projekt

MODULIT Monolitiskt integrerade energilagringmoduler

Höga kostnader är det största hindret för ökad användning av elektrokemisk energilagring. MODULIT har syftat på att reducera kostnader för tillverkning och integrering genom att använda monolitisk integration istället för integrer…