Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo
CirkKarta_National

National Halmstad

Polyesterprodukter återvinns till garn

National Sweden fokuserar på cirkulära processer när de tillverkar polyesterprodukter. Deras polyestermaterial består av återvunnen PET och produkterna kan dessutom återvinnas i ett senare skede för att bli till nya produkter.

Tillsammans med RISE (The Research Insitute of Sweden) pågår även flera projekt som möjliggör att Nationals produktionsspill ska kunna säljas till företag inom textilindustrin, för att i sin tur användas för garntillverkning. Det blir en win-win situation för alla inblandade och ett gott exempel på hur hållbar cirkulär ekonomi cirkulära affärer kan skapas.

Att ta ansvar för att driva en miljömässigt hållbar och socialt ansvarsfull verksamhet är en självklarhet för oss på National. Samhällets, kundernas, myndigheters och omvärldens förväntningar är att vi aktivt och över tid genomför förbättringar för att förbättra vår hållbarhetsprestation inom de aspekter där vi har möjlighet att påverka. Kraven har aldrig varit starkare än nu. Detta sporrar oss på National att se nya möjligheter och ger energi i vårt förbättringsarbete. Inte minst ser vi konkurrensfördelar inom förbättringsområden där vi nått goda resultat.

Återvinna

Kontakt

Krontorpsvägen 14
302 65 Halmstad
Sverige

E-post

Webbplats

Facebook

Instagram

Telefon

035-182850