Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo
CirkKarta_beleco

Beleco

Hyr ut möbler flexibelt per månad till kontor eller hemmakontor

Beleco är ett plattformsföretag som låter tillverkare att fortsätta äga sina möbler där de får en kickback varje månad så länge produkterna är uthyrda. Detta leder till att de tjänar mer pengar ju längre produkterna lever, vilket leder till en högre kvalité och som på sikt leder till att produktionen minskar då de tjänar pengar på de produkter som redan cirkulerar.

“Med hjälp av teknik så finns det nu möjlighet att fördela resurser på ett annat sätt samtidigt som företag och konsumenter kan byta produkter och anpassa sig. För att göra detta möjligt, samtidigt som vi gör något som är gott för miljön, så ser jag ingen annan modell än den cirkulära, eller ovala affärsmodellen, som vi har byggt upp” säger Sebastian Rudenstam, medgrundare av Beleco.

Kodak och Nokia var företag som inte ställde om, precis som med dem så kan det gå väldigt snabbt. Sebastians rekommendation är att börja redan nu då det inte blir enklare när vinden har vänt och du står kvar. Börja med att se hur ni skulle kunna göra om er affärsmodell, utse en grupp i företaget som får en egen budget och som får mandat att bygga upp något nytt. Håller ni på med produkter så kan ni behöva hjälp med asset mangement, logistiklösningar och med att hantera cash-flow. Allt detta finns det lösningar på så länge ni är villiga att börja utforska. Beleco har t.ex. lanserat massvis med mjukvara för att kunna hantera cirkulära flöden för stora företag, myndigheter och kommuner tänker använda för att enkelt kunna cirkulera produkter.

Nyttja Mer
Nyttja Längre
Använda Mindre

Kontakt

Malmskillnadsgatan 32
111 51 Stockholm
Sverige

E-post

Webbplats

Telefon

020-899450