Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Digital infrastruktur en nyckel till hållbar samhällsutveckling

+ Visa mer

Det här gör RISE inom Digital infrastruktur

Berättelse

Bättre trådlös täckning inomhus

Läs mer

Dålig trådlös täckning inomhus drabbar många som bor i moderna energieffektiva byggnader. Problemet kanske inte låter så allvarligt när man först hör om det – "det är väl bara att öppna ett fönster" – men när det visar sig att polis, brandkår eller räddningstjänst inte går att nå inser man allvaret. RISE har testat och utvärderat olika lösningar och visat att det går att förbättra täckningen för de flesta boende.

Berättelse

Samarbetet minskade onödigt letande på akuten

Läs mer

På en akutmottagning måste det gå undan. Beslut och prioriteringar som påverkar liv fattas dygnet runt. Då kan man inte förlora tid på att leta i olika rum efter rätt utrustning eller patienter. I projektet TagOn kunde RISE tillsammans med sjukhuspersonalen och näringslivet hitta en positioneringslösning som minskade letandetiden.

Berättelse

Tryckt elektronik upptäcker skador på hästar

Läs mer

Hälta är ett stort problem inom hästsporten. Skadorna är svåra att upptäcka, samtidigt kan det vara avgörande att snabbt sätta in rätt behandling. Ett nytt forskningsprojekt i Norrköping ska visa hur man med hjälp av flexibla kraftsensorer ska kunna upptäcka och förebygga skador hos hästar.

Berättelse

Säkrare läkemedel med smarta etiketter

Läs mer

Läkare Utan Gränser arbetar ofta i miljöer som saknar infrastruktur. Finns inte bra vägar, elektricitet och vatten blir det svårare att ge medicinsk hjälp. En stor del av de mediciner och vacciner som ges till patienter är temperaturkänsliga och måste hålla mellan två och åtta grader för att inte skadas. I ett samverkansprojekt utvecklas en ny lösning för övervakning av temperatur med målet att bekräfta en obruten kylkedja.

Berättelse

”En stad ska fungera som en stor smartphone”

Läs mer

Digitalisering och smarta städer gör livet enklare för oss. Men för att en stad ska bli riktigt smart krävs en gemensam plattform och att stadens digitala tjänster hänger ihop.