Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo
Tryckkalibrering

Vattenmätare och debitering

Två dagar för dig som arbetar med debitering, fakturering, teknik och/eller administration.

Efter flera fullbokade kurstillfällen i Borås, Stockholm, Göteborg, Malmö, Helsingborg, Karlstad. Nu gör vi ett besök återigen i Göteborg. Denna gång möts vi igen på Hotell Eggers, på gångavstånd från Göteborgs Centralstation. Även i år slår vi ihop två kurser till en; ”att byta vattenmätare” och ”att debitera vatten och värme”. Två dagar för dig som arbetar med debitering och fakturering av vatten och värme, med teknik och/eller administration. Först en teknisk inledning om grunderna för mätteknik och vattenmätning, sedan praktiska detaljer om att byta och hantera vattenmätare, lite om databehandling och dessutom information om ekonomi, lagstiftning samt hantering av klagomål och kunder.

Målgrupp

Kursen vänder sig till dig som arbetar på kommun och vattenverk, med mätarbyte, mätarkontroll, fakturering och uppföljning, med kundkontakt, i kundtjänst eller som handläggare av klagomål.

Föreläsare

 Kerstin Mattiasson, RISE Mätteknik

Ulrik Magnusson, SVAAB

Åke Eriksson, Mätarkontroll i Stockholm AB

Anna Nordenadler, Alpha Competence

Stefan Rubensson, fd VA-nämnden

Johnny Kristensen, EDP AB

Arne Gusafson, Tekniska Verken Nät AB, Linköping

Innehåll

Tanken med kursen är att försöka ge stöd för att kunna svara på och bemöta kundernas frågor om mätaravläsningar, fakturor, avstängning och liknande. Dagarna ger dig en grundläggande insyn i de regler som finns och du får höra om erfarenheter av vad som händer när man inte kommer överens. Sist men inte minst serveras några praktiska tips på hantering av kundsamtal och kundbesök, med fokus på svåra samtal med arga, hotfulla och missnöjda kunder.

Preliminärt Program 2020

Praktisk information

Tid

2 dec 2020, 10:30 - 3 dec 2020, 15:30

Kommun

Göteborgs stad

Plats

Hôtel Eggers, Drottningsalen - Drottningtorget 2–4, 411 03 Göteborg

Mat och logi

Boka Hotellrum

Ett antal rum finns förbokade på Hotell Eggers till rabatterat pris.

Använd bokningsnummer - #355314 - sista bokningsdatum är 30 oktober 2020; efter detta datum går det att boka i mån av plats men till fullt pris.

https://www.hoteleggers.se/

 

Typ av arrangemang

Kurs

Validering

Kursintyg

Anmälningsinformation

Avgift

15 700 SEK exklusive moms

Betalningsinformation

Kursavgiften faktureras efter avslutad kurs

Sista anmälningsdatum

30 okt 2020

Bokningsvillkor

Anmäl dig senast 30 oktober. Anmälan är bindande. Avbokning kan göras upp till 14 dagar före kursstart utan kostnad. Återbud därefter, fram till 7 dagar före kursstart, debiteras med halva avgiften. Vid senare återbud debiteras hela avgiften.

Om du får förhinder får du gärna skicka en ersättare. Deltagarantalet är begränsat. Vid för lågt deltagarantal förbehåller vi oss rätten att ställa in aktuellt arrangemang vilket i sådana fall meddelas senast dagen efter sista anmälningsdag.

Registrera dig här

Behandling av dina personuppgifter

Kerstin Mattiasson

Ansvarig

Kerstin Mattiasson

Civilingenjör

+46 10 516 53 80
kerstin.mattiasson@ri.se

Läs mer om Kerstin