Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Verkstadsmekaniker Teknik till RISE

Vill du vara med och bidra till olika forskningsprojekt? Är du nyfiken på framtiden och vill göra skillnad? Vill du arbeta tillsammans med engagerande och kompetenta kollegor och ha stora möjligheter att själv påverka vad du vill arbeta med och hur du kan utvecklas?

I så fall kan vi nu erbjuda rollen som Verkstadstekniker inom RISE koncerngemensamma funktion Ekonomi och verksamhetsstöd.

Om oss
RISE är en kraftsamling för den hållbara omställning näringslivet, samhället och världen behöver. Som hela Sveriges forskningsinstitut jobbar vi med lösningarna och förutsättningarna som gör skillnad här och nu. Och med de kunskapsområden och tekniker som kan vara avgörande imorgon.

Mixen av roller, perspektiv och kompetenser ger oss och andra bättre förutsättningar i en komplex värld. Den gör också RISE till en utmanande och omväxlande arbetsplats, med möjlighet att göra det mesta. Oavsett vilket område du vill arbeta med, vilken yrkesroll du har eller vart i livet du befinner dig.

Om rollen
Som verkstadstekniker kommer du att få möjlighet att arbeta med konstruktion och tillverkning av provdelar, detaljer och utrustningar, huvudsakligen i verkstadsmiljö men kan även ske ute på fältet. Du ansvarar för underhåll av mekaniska utrustningar samt reparationer och service av labbutrustning.

Några arbetsuppgifter kan vara:

  • Bygga maskiner, fixturer och utrustning till RISE divisioner.
  • Innefatta viss konstruktion, svarvning, fräsning, plåtarbeten, svetsning.
  • Svarv och fräs är i både styrda och manuella maskiner.
  • Använda ritprogram som Inventor eller Solidworks.
  • Laga och serva befintliga testbäddar och utrustning på RISE.

Tjänsten är placerad i Borås.

Vem är du?
Vi tror att du är tekniskt intresserad och nyfiken, då denna tjänst innebär att bygga utrustning som inte byggts tidigare och då oftast kopplad till forskning. Därför är det viktigt att ta med erfarenheter och lärdomar och applicerar dom på andra maskiner eller utrustningar.

Om du är en person som trivs i en föränderlig miljö och drivs av att arbeta självständigt så tror vi att vi är rätt för varandra. Du är självgående och serviceinriktad, med en god förmåga hitta lösningar. Du är noggrann och tycker om att samverka med andra.

Vidare har du minst en gymnasieutbildning samt erfarenhet av maskinbyggnad och konstruktion, inklusive CNC-maskiner, körkort B och erfarenhet av maskinprogrammering i Heidenhein Styrsystem. Meriterande är även erfarenhet av 3D-printing, CAD/3D projektering. Du utrycker dig bra i tal och skrift och har goda datorkunskaper. 

Vi söker någon som kan tillträda efter semestern.

Är vi rätt för varandra?
Inom RISE gillar vi olika och vi är övertygade om att mångfald bidrar till en innovativ miljö där vi tillsammans utmanar gränser och utvecklar ny kunskap och kompetens för framtiden. Hos oss möts passionerade problemlösare för att lösa några av världens viktigaste, och kanske roligaste, problem. Vi kan inte lova dig ett enkelt jobb, men vad vi kan lova dig är ett gäng engagerade kollegor och några riktigt spännande samhällsutmaningar att ta itu med. Du kommer att arbeta i en dynamisk miljö som ger dig utvecklingsmöjligheter både professionellt och personligt. Hos oss får du möjlighet att göra skillnad på riktigt.

Välkommen till hela Sveriges forskningsinstitut och innovationspartner!

Välkommen med din ansökan!
Välkommen med din ansökan senast den 29 Maj, 2022. Anställningen planerar att starta efter semestern. För mer information om tjänsten, vänligen kontakta Patrik Almstrand, Chef Teknik, 0105165077.

Våra fackliga företrädare är Lazaros Tsantaridis, Sveriges Ingenjörer (SACO), 010-228 41 22 respektive Daniel Gäwerth, Unionen, 010-516 68 15. 

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes vänligen då vi lyder under Lagen om offentlig upphandling.

Om jobbet

Ort

Borås

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Job type

Organisationsstöd - ekonomi/juridik/inköp

Kontaktperson

Patrik Almstrand
0105165077

Referensnummer

2022/265

Sista ansökningsdag

2022-05-29

Skicka in din ansökan