Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Tekniskt Ansvarig Nätverk

Vill du vara med och utveckla det viktiga området nätverk på Sveriges ledande forskningsinstitut? Har du ett stort teknikintresse och vill göra skillnad i samhället? Nu söker RISE efter en Tekniskt Ansvarig Nätverk. Läs mer om denna möjlighet på RISE nedan. Varmt välkommen med din ansökan!

RISE Research Institutes of Sweden är Sveriges forskningsinstitut och innovationspartner. I internationell samverkan med företag, akademi och offentlig sektor bidrar vi till ett konkurrenskraftigt näringsliv och ett hållbart samhälle. Våra 3 000 medarbetare driver och stöder alla typer av innovationsprocesser. RISE är ett oberoende, statligt forskningsinstitut som erbjuder unik expertis och ett 100-tal test- och demonstrationsmiljöer för framtidssäkra teknologier, produkter och tjänster.

Vad du blir en del av
Organisatoriskt kommer du att tillhöra IT-avdelningen vars ambition är att skapa rätt förutsättningar för att effektivt och kvalitetssäkert upprätthålla och vidareutveckla hållbara IT-tjänster till alla våra verksamhetsområden. Du kommer tillhöra enheten Infrastruktur som består av kompetensområdena Hosting, Lagring och Nätverk.

RISE IT-avdelning består idag av ca 50 personer och präglas av ett ambitiöst och kollegialt arbetsklimat där du har stora möjlighet att vara med och påverka och driva förändring. Du kommer att bli en del av ett nära och prestigelöst team som samarbetar väl med varandra.

Arbetsbeskrivning
I rollen som tekniskt ansvarig hos RISE erbjuds du ett brett och omväxlande arbete med stora möjligheter till personlig utveckling, utbildning och arbete i en verksamhet med hög förändringstakt. I tjänsteområdet Nätverk har RISE samlat tjänsterna Förbindelser, Distributionsnät, Corenät, Brandvägg, Lastbalansering och VPN. Vi vill arbeta med den senaste tekniken inom området och tycker det är viktigt att ligga i framkant gällande både teknik och säkerhet.

Som tekniskt ansvarig inom nätverk innehar du den viktiga rollen att utveckla och driva igenom tekniska förbättringar och ta fram värdehöjande aktiviteter som ligger i linje med IT:s roadmap. Du kommer omvärldsbevaka området och se till att vi har så ny teknik som möjligt utan att äventyra säkerheten. I rollen säkerställer du att komponenter och funktioner levereras i enlighet med överenskomna kundkrav utifrån ett högt kvalitetsfokus.

Tillsammans med teamet tar ni fram lösningsförslag och förändringsförslag och arbetar för att se till att våra komponenter har rätt nivå på tillgänglighet, kapacitet och säkerhet. Idag arbetar vi med följande områden/plattformar; Kemp, RADIUS, HPE/Aruba, Arista och Palo Alto.

Tjänsten är placerad i Borås.

Din profil
Vi söker dig som är nyfiken och har ett stort tekniskt intresse och driv. Som person är du inlyssnande och värdesätter dina kollegors tankar och lösningsförslag. Du tycker om att samarbeta och är van vid att arbeta strukturerat. Erfarenhetsmässigt söker vi dig som har arbetat inom nätverksområdet i minst fem år, vilket gett dig god kunskap inom Routing, Switching och LAN/WAN. Du har goda kunskaper i svenska och engelska, i både tal och skrift.

Vi är extra nyfikna på dig som har erfarenhet och intresse för säkerhetsområdet.

Vissa arbetsuppgifter är placerade i säkerhetsklass och vi kan komma att genomföra en säkerhetsprövning med registerkontroll under anställningen.

Välkommen med din ansökan!
Den här rekryteringen hanteras av Experis för RISE räkning, vilket innebär att du kommer att bli anställd direkt av RISE. Placeringsort är Borås. Vid frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvariga rekryterare Paula Skoglund på paula.skoglund@se.experis.com eller Jenny Lilja på jenny.lilja@se.experis.com.

Våra fackliga företrädare är Lazaros Tsantaridis, SACO, 010 516 62 21 respektive Bertil Svensson, Unionen, 010-516 53 56.

Vi arbetar med löpande urval så vänta inte med att visa ditt intresse! Sista ansökningsdag är 31 mars.

Läs gärna mer om RISE här.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om jobbet

Ort

Borås

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Job type

Utveckling - tex ingenjörer/tekniker/kemister

Kontaktperson

Paula Skoglund
paula.skoglund@se.experis.com

Referensnummer

2023/95

Sista ansökningsdag

2023-03-31

Skicka in din ansökan