Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Tekniskt ansvarig inom identitet till RISE

Vill du vara med och driva och utveckla tjänsteområdet identitet & certifikat på Sveriges ledande forskningsinstitut? Är du vass på AD / Azure AD och vill till en roll där du kan göra skillnad? Nu har du möjlighet att söka tjänsten som Tekniskt Ansvarig inom Identitet & certifikat hos RISE. Varmt välkommen med din ansökan! 

RISE Research Institutes of Sweden är Sveriges forskningsinstitut och innovationspartner. I internationell samverkan med företag, akademi och offentlig sektor bidrar vi till ett konkurrenskraftigt näringsliv och ett hållbart samhälle. Våra 3 000 medarbetare driver och stöder alla typer av innovationsprocesser. RISE är ett oberoende, statligt forskningsinstitut som erbjuder unik expertis och ett 100-tal test- och demonstrationsmiljöer för framtidssäkra teknologier, produkter och tjänster.

Vad du blir en del av
Organisatoriskt kommer du att tillhöra RISE IT-avdelning vars uppdrag är att skapa rätt förutsättningar för att effektivt och kvalitetssäkert upprätthålla och vidareutveckla hållbara IT-tjänster till alla våra verksamhetsområden. Du kommer tillhöra enheten Användarnära IT som består av tjänsteområdena Identitet & Certifikat, Workplace, Samverkan och Licenshantering.

IT-avdelningen består av drygt 50 kollegor och präglas av ett ambitiöst och kollegialt arbetsklimat där du har stora möjlighet att vara med och påverka och driva förändring.

Arbetsbeskrivning
Inom tjänsteområdet Identitet & Certifikat har RISE samlat tjänsterna Användarkonto, Domänhantering, Certifikatshantering, Inloggning och Digital signering. Här erbjuds du ett brett och omväxlande arbete med stora möjligheter till personlig utveckling i en verksamhet med hög förändringstakt.

I rollen som Tekniskt Ansvarig inom Identitet & Certifikat ansvarar du för att driva, utveckla och planera framtiden för de IT-komponenter som ligger inom tjänsteområdet samt säkerställa att de sköts med kvalitetsfokus. Komponenterna innefattar bland annat användarkonto, domänhantering och inloggning. Du kommer att omvärldsbevaka området och ta fram värdehöjande aktiviteter som ligger i linje med IT:s roadmap. Vidare ansvarar du för de aktiviteter som ska utföras för RISE identitetsrelaterade komponenter under dess livscykel.

Du har ett nära samarbete med Tjänsteansvarig inom ditt område, säkerhetsfunktionen på IT, Integrationsansvarig och Tekniskt Ansvarig för lagring.

Din profil
Vi söker dig som är nyfiken och har ett stort tekniskt intresse och driv. Du är kommunikativ, analytisk och trivs med att arbeta strukturerat enligt framtagna processer. Som person är du initiativtagande och du kan identifiera och lyfta förbättringsområden samt ha ett säkerhetsperspektiv. 

Erfarenhetsmässigt söker vi dig som har bred kunskap inom IT-infrastruktur och vana av att arbeta i Microsoftmiljö med fokus på Active Directory. Du har god kunskap inom Azure AD, AD Audit, Defender for identity och DNS. Vi ser gärna att du har högskoleutbildning inom IT, alternativt motsvarande kompetens genom arbetslivserfarenhet. Du har goda kunskaper i svenska och engelska, i både tal och skrift.

För den här rollen är det meriterande om du tidigare har arbetat i en stor och komplex IT-miljö.

Arbetsuppgifterna är placerade i säkerhetsklass och vi kommer att genomföra en säkerhetsprövning med registerkontroll före beslut om anställning.

Är vi rätt för varandra? 
Inom RISE gillar vi olika och vi är övertygade om att mångfald bidrar till en innovativ miljö där vi tillsammans utmanar gränser och utvecklar ny kunskap och kompetens för framtiden. Hos oss möts passionerade problemlösare för att lösa några av världens viktigaste, och kanske roligaste, problem. Hos oss får du möjlighet att göra skillnad på riktigt.

Välkommen med din ansökan!
Den här rekryteringen hanteras av Experis för RISE räkning, vilket innebär att du kommer att bli anställd direkt av RISE. Placeringsort är Borås eller enligt överenskommelse. Vid frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvariga rekryterare Paula Skoglund på paula.skoglund@se.experis.com eller Jenny Lilja på jenny.lilja@se.experis.com.

Vi arbetar med löpande urval så vänta inte med att visa ditt intresse! Sista ansökningsdag är 30 juni.

Läs gärna mer om RISE här.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om jobbet

Ort

Borås

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Job type

Organisationsstöd - ekonomi/juridik/inköp

Referensnummer

2023/240

Sista ansökningsdag

2023-06-30

Skicka in din ansökan