Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Tekniker inom Transport och produktsäkerhet

Har du ett gediget teknikintresse med erfarenhet av tillämpad mekanik? Uppskattar du praktiskt arbete med riggbyggen kombinerat med provning? Har du lätt för att hitta praktiska lösningar på teoretiska problem? Då kanske du är vår nya kollega!

Om oss
RISE verkar i gränssnittet mellan provning och forskning där vi bistår med vår expertis. Vi deltar i standardiseringsarbete och genomför tillverkningskontroller både nationellt och internationellt. På RISE kommer du arbeta i en mycket stimulerande miljö med kompetenta och trevliga kollegor som brinner för att göra skillnad. Som forskningsinstitut har RISE en enorm bredd och det saknas inte spännande samhällsutmaningar. Det ger utvecklingsmöjligheter både professionellt och på ett personligt plan.

Vår verksamhet i Borås utgör ett nav för mekanikfrågor inom RISE, och vi tror att du har den flexibilitet, nyfikenhet och öppenhet som krävs för att vara med och utveckla ny kunskap och kompetens tillsammans med både industripartners och kollegor inom RISE. Avdelningen Kemi och Tillämpad mekanik tillhör divisionen Material och produktion och har idag runt 100 medarbetare. Mekanikdelarna, ca 70 personer, arbetar huvudsakligen med hållfasthets-, funktions- och livslängdsfrågor i material, konstruktioner och produkter av de flesta slag. Vi genomför uppdrag och samarbetar med näringsliv, myndigheter och akademi i ett stort antal branscher för att lösa problem av olika storlek och komplexitet.

Nu söker vi en tekniker som kan stärka vårt redan starka gäng med ingenjörer och experter.

Om rollen
Enheten Transport och produktsäkerhet arbetar övergripande med säkerhet inom transport och produktsegmentet där vi är uppdelade i olika teknikområden (vägutrustning, krock, hytt, emballage, farligt gods, inbrott och personlig skyddsutrustning). Vi söker efter en tekniker som kan hjälpa till att bygga riggar, förbereda inför provning, medverka vid provning samt hjälpa till med förebyggande underhåll. Du kommer verka över flera olika teknik-områden, främst inom enheten men vid behov även andra enheter. En viktig del av arbetet är kommunikationen med dina kollegor, vilket underlättas av en bra förståelse för behov och fokus på nyttan. Vi på RISE vill bygga långsiktiga relationer och vill vara ett självklart val av partner. Beroende på vem du är och vilken fas i livet du befinner dig finns det möjlighet att anpassa din utveckling över tid både när det gäller produkter, områden och specialistkunskaper.

Placeringsort Borås.

Vem är du?
Du har troligtvis någon form av teknikutbildning i botten med ett uttalat intresse för mekanik, hållfasthet och hydraulik, du är lösningsorienterad och praktiskt lagd. I rollen som tekniker behöver du kunna hantera heta arbeten, truck, travers och vi ser gärna att du har datorvana. Som person är du driven, uthållig, noggrann, strukturerad och har en förmåga att använda dina kunskaper för att ta dig an nya tillämpningar och praktiska problem. Du är nyfiken och hjälpsam, har lätt för att förstå sammanhang och du tar tag i saker. Vi lägger stor vikt vid din personlighet, hur du är som person är viktigare än vilken utbildning du har. Du kommer få möjlighet att lära dig mycket av det du behöver i arbetet med hjälp av internutbildning och erfarna kollegor.

Välkommen med din ansökan!
Låter detta spännande och du vill veta mer så är du välkommen att kontakta Anna Ehn, Enhetschef, 010–516 59 45. Sista ansökningsdag är den 22 Maj 2022 men intervjuer kommer att ske löpande under ansökningsperioden.

Våra fackliga företrädare är Lazaros Tsantaridis, Sveriges Ingenjörer (SACO), 010-228 41 22 respektive Daniel Gäwerth, Unionen, 010-516 68 15.

Vi undanber oss kontakt med säljare av platsannonser eller erbjudande om rekryteringsstöd.

Teknik, mekanik,hållfasthet, hydraulik, provning, truck, travers, heta arbeten, förebyggande underhåll, utrustning, Borås, RISE

Om jobbet

Ort

Borås

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Job type

Utveckling - tex ingenjörer/tekniker/kemister

Kontaktperson

Anna Ehn
010–5165945

Referensnummer

2022/288

Sista ansökningsdag

2022-05-22

Skicka in din ansökan