Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Senior hållbarhetsanalytiker

Vill du bidra till hållbarhet och minskad resursförbrukning? Tilltalas du av att vara med och driva utvecklingen av området hållbarhetsanalys på RISE? Efterfrågar du en dynamisk miljö som ger dig utvecklingsmöjligheter både professionellt och personligt? Då kan detta vara tjänsten för dig!

Om oss
RISE är en kraftsamling för den hållbara omställning näringslivet, samhället och världen behöver. Vi jobbar med lösningarna som kan göra skillnad här och nu, och med de kunskapsområden och tekniker som kan vara avgörande imorgon. Du kommer i denna roll tillhöra enheten energi- och miljösystemanalys som är ca 16 personer. Vi utgår från ett systemperspektiv på produktion- och konsumtion för att utvärdera deras klimat- och miljöpåverkan. Enheten använder främst livscykelanalys (LCA) som metod, men även andra metoder för att beräkna klimat- och miljöpåverkan. Våra projekt sträcker sig från kortare uppdrag till större nationella och internationella forskningsprojekt, ofta i samarbete med kollegor från RISE olika expertisområden.

Inom området hållbarhetsanalys har vi idag en stabil grund med till största del forskningsfinansierade projekt och vi ser en stor utvecklingspotential inom området. Därför söker vi nu dig som vill medverka till expansion av verksamheten.

Om rollen
Som senior hållbarhetsanalytiker får du vara med att utveckla verksamhetsområdet med stora möjligheter att påverka och driva området i ny riktning. Du ges stort ansvar, möjlighet att planera ditt arbete och självständigt styra din tid. Energi- och miljösystemanalysteamet är fördelade på forskare, projektledare och analytiker samtidigt som du har mycket samverkan med andra enheter inom RISE. Du kommer tillsammans med interna och externa kollegor arbeta med att utveckla nya forsknings- och utvecklingsprojekt från idé till färdiga resultat. Du kommer också att medverka i utvecklingen av hållbarhets- och LCA-aktiviteter på RISE, som RISE-gemensamma databaser och kundnära interna verksamhetsprocesser.

Dina viktigaste arbetsuppgifter innefattar:

  • Att delta i utveckling av nya projekt med miljösystem och livscykelperspektiv i fokus
  • Att leda forskningsprojekt, delta i skrivande av vetenskapliga artiklar och leda industriella uppdrag
  • Att bidra till utvecklingen av LCA-området på RISE

Placeringsort för tjänsten är Göteborg, Stockholm eller Lund.

Vem är du?
För att bli framgångsrik i rollen har du tidigare erfarenhet av utvärdering av befintliga och framtida cirkulära lösningar ur ett miljö- och resursperspektiv. Vi ser också gärna att du har erfarenhet av utvärdering av industriella processer med miljösystemperspektiv och även gärna social hållbarhet. En doktorsexamen är meriterande men inget krav. Du har kunskaper och praktisk erfarenhet av livscykelanalyser (inklusive kunskap om hur man använder mjukvara för LCA-analyser) från industri eller offentlig sektor. Vi värdesätter också erfarenhet av andra verktyg och metoder för miljömässig, social och ekonomisk analys. Du har erfarenhet av projektledning inom forskning och utveckling.

Du har ett intresse för, och kunskaper inom, modellering, projektledning och kommunikation av resultat. Du talar och skriver flytande svenska och engelska. Vi ser fördelar med att du har en bredd där du exempelvis arbetat med olika typer av produkter, tjänster eller branscher. Kanske har du arbetet i ett konsultföretag eller har en variation i din bakgrund från olika bolag och offentlig sektor. Som person är du analytisk och strukturerad och motiveras av att utveckla nya projekt för att skapa värde tillsammans med våra partners. Du är utåtriktad, trivs med nätverkande och att jobba kundorienterat. Du är öppen för att ta dig an projekt som är lite utanför din komfortzon. Du har ett brett intresse av teknik i ett samhällsperspektiv och vill bidra till att ta fram kunskap och resultat som kan omsättas i handling.

Är vi rätt för varandra?
Inom RISE gillar vi olika och vi är övertygade om att mångfald bidrar till en innovativ miljö där vi tillsammans utmanar gränser och utvecklar ny kunskap och kompetens för framtiden. Hos oss möts passionerade problemlösare för att lösa några av världens viktigaste, och kanske roligaste, problem. Vi kan inte lova dig ett enkelt jobb, men vad vi kan lova dig är ett gäng engagerade kollegor och några riktigt spännande samhällsutmaningar att ta itu med. Du kommer att arbeta i en dynamisk miljö som ger dig utvecklingsmöjligheter både professionellt och personligt. Hos oss får du möjlighet att göra skillnad på riktigt. Välkommen till hela Sveriges forskningsinstitut och innovationspartner.

Välkommen med din ansökan!
Låter detta spännande och du vill veta mer, vänligen kontakta Håkan Perslow, Enhetschef för Energi- och miljösystemanalys, hakan.perslow@ri.se / 010-516 58 85 eller Inger-Lise Svensson, Avdelningschef för Systemomställning och tjänsteinnovation, 010-516 51 35.

Under v.27 t.o.m. v.31 har vi semester och kan ta emot frågor via mail men med varierad svarsfrekvens. Sista ansökningsdag är den 31 juli 2022. Urval kan komma att ske löpande.

Våra fackliga representanter är: Bertil Svensson, Unionen, 010-516 53 56 och Lazaros Tsantaridis, SACO, 010-516 62 21.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes vänligen då vi lyder under Lagen om offentlig upphandling.

Hållbarhetsanalys, LCA, Livscykelanalys, RISE, Cirkulär ekonomi, Göteborg

Om jobbet

Ort

Göteborg, Stockholm eller Lund

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Job type

Projekt - projektledare

Kontaktperson

Inger-Lise Svensson
010-5165135

Referensnummer

2022/383

Sista ansökningsdag

2022-07-31

Skicka in din ansökan