Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Samhällsintresserad analytiker till enheten Mäta i samhället

Vill du vara med och påverka framtidens Sverige?
Offentlig sektor behöver hitta hållbara lösningar för att bättre möta förändrad demografi och andra samhällsutmaningar. RISE bidrar till lösningar på dessa utmaningar genom att skapa forsknings-, innovations- och utvecklingsprojekt i samverkan med offentlig sektor, civilsamhälle, akademi och näringsliv. Hos RISE kommer du att arbeta i en mycket stimulerande miljö med kollegor som brinner för att göra skillnad. Hos oss kommer du att bidra till samhällsnytta. Du kommer att ha stor frihet att styra ditt eget arbete och få tillgång till ett stort kontaktnät både i Sverige och internationellt.

Om oss
Inom enheten Mäta i Samhället arbetar vi med att driva på utvecklingen kring preventiva lösningar för hälsa och välfärd samt samhällsbyggnad. Syftet är att stödja omställningen från reaktiva välfärdstjänster och fokus på aktivitet till förebyggande och tidiga insatser med ökat fokus på utfall. För att åstadkomma detta behövs förbättrad metodik kring analys, design, uppföljning, utvärdering och implementering när utvecklingssatsningar bedrivs i offentlig sektor. Dessutom behövs modeller för samarbete och ekonomisk ersättning som ger alla aktörer tydliga incitament att agera proaktivt och där förbättrade sociala och hälsomässiga utfall belönas.

Om rollen
Nu söker vi dig som vill arbeta som analytiker på enheten Mäta i Samhället på RISE. Dina arbetsuppgifter förväntas omfatta kvantitativa analyser av små som stora datamängder och litteraturgenomgångar inom ramen för samarbeten med externa parter. Hos oss kommer du arbeta i en mycket stimulerande miljö med kollegor som brinner för att göra skillnad. Du kommer att ha stor frihet att styra ditt eget arbete och få tillgång till ett stort kontaktnät både i Sverige och internationellt.

På enheten huserar vi bland annat Social and Health Impact Center, ett nationellt expertcenter för utfallsfokuserad omställning till preventiva och proaktiva välfärdstjänster (RISE Social and Health Impact Center). Vi har också ett kunskapscenter för forskning och utveckling av mätteknik och metodik för kategoriskt baserade mätningar. Dina uppdrag kommer att ligga inom olika områden inom social hållbarhet (hälsa, omsorg, utbildning, integration och sysselsättning)

Placeringsort kan vara Lund, Stockholm eller Göteborg.
Vi tillämpar sex månaders provanställning.

Vem är du?

  • Du har en lämplig akademisk utbildning inom nationalekonomi, statistik och hälsoekonomi eller med motsvarande kompetens inom kvantitativ och statistisk analys
  • Du har erfarenhet av analys av longitudinella data
  • Du behärskar R eller har stor erfarenhet av att använda andra programmeringsspråk för statistisk analys
  • Du har tillämpat ekonometriska modeller i praktiken. Deltagande i design och genomförande av randomiserade utvärderingar av fältexperiment är meriterande
  • Kunskap om offentlig sektor och det välfärdspolitiska området är meriterande
  • Du har god kommunikativ och stilistisk förmåga
  • Du förstår vikten av att arbeta i team med olika kompetenser och uppskattar att omsätta kunskap till praktik
  • Du har förmåga att ta stort eget ansvar och att koordinera dina arbetsinsatser med kollegor och samarbetspartners

Som person drivs du av en naturlig nyfikenhet och gillar nya utmaningar. Du behöver behärska svenska och engelska i både tal och skrift. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Är vi rätt för varandra?
Inom RISE gillar vi olika och vi är övertygade om att mångfald bidrar till en innovativ miljö där vi tillsammans utmanar gränser och utvecklar ny kunskap och kompetens för framtiden. Hos oss möts passionerade problemlösare för att lösa några av världens viktigaste, och kanske roligaste, problem. Vi kan inte lova dig ett enkelt jobb, men vad vi kan lova dig är ett gäng engagerade kollegor och några riktigt spännande samhällsutmaningar att ta itu med. Du kommer att arbeta i en dynamisk miljö som ger dig utvecklingsmöjligheter både professionellt och personligt. Hos oss får du möjlighet att göra skillnad på riktigt, välkommen till hela Sveriges forskningsinstitut och innovationspartner.

Välkommen med din ansökan!
Om du har några frågor kring tjänsten, välkommen att kontakta Monika Lydin, 010-516 55 06. Intervjuer sker löpande så välkommen med din ansökan senast den 26 Maj 2022. 

Våra fackliga företrädare är Lazaros Tsantaridis, Sveriges Ingenjörer (SACO), 010-228 41 22 respektive Daniel Gäwerth, Unionen, 010-516 68 15. 

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes vänligen då vi lyder under Lagen om offentlig upphandling.

Om jobbet

Ort

Lund, Stockholm eller Göteborg

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Job type

Affärsutveckling - tex strateger/analytiker

Kontaktperson

Monika Lydin
+46105165506

Referensnummer

2022/281

Sista ansökningsdag

2022-05-26

Skicka in din ansökan