Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Provningsingenjör inom miljötålighet

Är du högskoleingenjör, eller motsvarande, inom t.ex. maskin eller elektronik? Är du en sann lagspelare och brinner för teknik? Tycker du om att arbeta varierat både praktiskt i labb och vid skrivbordet? Har du kundfokus och gillar att arbeta nära kund? 

Då är vi kanske din framtida arbetsgivare! Just nu söker vi en provningsingenjör för att förstärka området mekanisk och klimatisk provning på enheten Miljötålighet inom avdelningen Elektrifiering och Pålitlighet.

Om oss
RISE avdelning Elektrifiering och pålitlighet arbetar bland annat med forskning, utvärdering och provning som stödjer utvecklingen av hållbara transportsystem med fokus på säkerhet, elektrifiering och automatisering men också industriella produkter med motsvarande behov. Vi arbetar med hela produktkedjan från forskning och utveckling, till provning och certifiering. I våra labb för Miljötålighet testar vi elektronik mot tuffa mekaniska och klimatiska påfrestningar.

I våra projekt samverkar vi med många andra grupper inom organisationen samt externa partners och kunder från industrin för att skapa säkra och tillförlitliga elektronikkonstruktioner inom t.ex. fordon och transport, marin, telekom och försvarsindustri. Batteri och vätgasteknik i nya drivlinor och energisystem är också viktiga områden för avdelningen och vi förbereder just nu för en expansion med ett nytt Säkerhetslabb inom SEEL som tas i drift 2023.

Om rollen
I rollen som provningsingenjör hos oss kommer du att arbeta med provning i våra labb inom vibration och klimat. I våra befintliga labb utförs främst provning av elektronikprodukter enligt etablerade standarder och kundspecifikationer. Under 2023 kommer verksamheten även att utökas med ett unikt Säkerhetlabb anpassat för provning av batterier och andra säkerhetskritiska produkter. I din roll kommer du att vara delaktig i uppbyggnad av verksamhet och metodutveckling för att möta kommande krav. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att bestå av:

  • Förbereda, leda, genomföra, analysera och rapportera provning
  • Ta fram provningsplaner och offerter till kund
  • Delta i utveckling av testmetoder och testutrustning
  • Daglig kundkontakt där du är organisationens ansikte utåt

Även om verksamheten består av två labb med olika fokus, arbetar vi som ett lag vilket innebär krav på flexibilitet och förmågan att kunna arbeta inom flera olika områden. Uppdragen har stor variation beroende på vilken produkt som skall provas, vilket medför nya spännande utmaningar varje vecka.

Placeringsort: Borås. Skiftarbete kan förkomma vid behov.

Vem är du?
För att bli framgångsrik i rollen har du en ingenjörsutbildning från högskola eller motsvarande, troligtvis med inriktning mot mekanik eller elektronik. Du behöver ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift både på svenska och på engelska. Du har ett stort teknikintresse och ett praktiskt handlag och känsla för att kunna hantera och skruva med provriggar är nödvändigt. Du behöver kunna förena teori och praktik, meriterande med arbetslivserfarenhet inom laborativt arbete och vana att hantera mätteknisk utrustning via mjukvara.

Vi värdesätter om du har erfarenhet av batteriområdet. För att trivas i rollen är du utåtriktad och tycker om att ha kontakt med kunder och kollegor. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper. Arbetet kräver att du är ordningsam, strukturerad, analytisk, kreativ, drivande, affärsmässig och kommunikativ. Du är flexibel, kan både lära och arbeta självständigt och planera ditt arbete samtidigt som laganda och samarbete är viktigt. Du trivs i sociala sammanhang och är serviceinriktad med ett uttalat kundfokus.

Är vi rätt för varandra?
Verksamheten står inför en framtida tillväxt inom såväl befintliga labb samt utveckling av nya områden. Hos oss kommer du få följa med på en spännande resa där det händer mycket. Inom RISE gillar vi olika och vi är övertygade om att mångfald bidrar till en innovativ miljö där vi tillsammans utmanar gränser och utvecklar ny kunskap. Du kommer att arbeta i en dynamisk miljö som ger dig utvecklingsmöjligheter både professionellt och personligt. Vi är ett gott gäng med provningsingenjörer och projektledare där samarbete och prestigelöshet värderas högt.

Välkommen med din ansökan!
Låter detta spännande och du vill veta mer så är du välkommen att kontakta Johanna Hallström, Enhetschef Miljötålighet, 010-516 52 94. Sista ansökningsdag är den 22 maj 2022. Intervjuer sker löpande under ansökningsperioden.

Våra fackliga representanter är: Lazaros Tsantaridis, SACO, 010-516 62 21 och Daniel Gäwerth, Unionen, 010-516 68 15.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes vänligen.

RISE, Elektronik, Maskin, Mekanik, Mekatronik, Batteri, Vätgas, Miljötålighet, Tillförlitlighet, Vibration, Borås, Provningsingenjör, Ingenjör

Om jobbet

Ort

Borås

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Job type

Utveckling - tex ingenjörer/tekniker/kemister

Kontaktperson

Johanna Hallström
+46105165294

Referensnummer

2022/251

Sista ansökningsdag

2022-05-22

Skicka in din ansökan