Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Projektledare/forskare inom brand och säkerhetsområdet

Vill du vara med och göra Sverige säkrare? Trivs du med att leda projekt och att tillsammans med andra driva utvecklingen framåt inom för samhället viktiga områden? Tycker du att problemlösning är intressant och vill du bidra till att lösa samhällets utmaningar? Då kan du vara rätt person till vårt team!

Om oss
Totalförsvarsuppbyggnaden pågår i hela Sverige och behovet av forskning och utveckling inom området ökar. Enheten för Samhällssäkerhet expanderar och vi söker nu 1-2 medarbetare med erfarenhet av brandskydd, räddningstjänst eller totalförsvar. Inom enheten bedrivs internationellt erkänd forskning inom området brand i tunnlar och undermarksanläggningar, viktig forskning om räddningsinsatser och forskning och utveckling som har betydelse för Sveriges säkerhet.

Om rollen
Din roll innefattar arbete i nära samverkan med myndigheter, andra forskningsutövare och relevanta samhällsaktörer. Du kommer att arbeta både inom forskningsprojekt och med kunduppdrag inom ditt kompetensområde. Du är delaktig i forskningsansökningar och dina projektleveranser består både av vetenskapliga rapporter och kommunikation av dessa. Små- eller storskaliga brandförsök i våra laboratorier eller ute i fält ingår ofta i våra projekt.

Du kommer bli en del av ett team av forskare, forskningsingenjörer och projektledare som med olika spetskompetenser arbetar inom områdena brand, brandskydd, samhällssäkerhet och totalförsvar. Projektledning är en viktig del av arbetet och det finns en flexibilitet att utveckla och forma din roll inom forskningsområdet till ett varierande och fritt arbete.

Tjänsten är placerad i Västerås, annan placeringsort kan diskuteras.

Vem är du?
För att lyckas i din roll ser vi att du har arbetat inom räddningstjänst- eller totalförsvarsområdet ett antal år och att du har projektledarerfarenhet. Du är driven och kan arbeta både självständigt och i team. Det är viktigt att du kan uttrycka dig i tal och skrift, både på svenska och engelska.

För en roll med inriktning mot brand- och räddningstjänstområdet är du brandingenjör eller civilingenjör brand och risk, eller har annan teknisk utbildning och relevant erfarenhet inom området, som vi sammantaget bedömer likvärdig. Påbyggnadsutbildning RUB är meriterande, liksom arbete inom räddningstjänst, eller med räddningstjänstfrågor. Du får gärna ha goda kunskaper i byggnadstekniskt brandskydd.

För en roll med inriktning mot totalförsvarsområdet har du en relevant akademisk utbildning, exempelvis civilingenjör samhällsbyggnad eller ett officersprogram och kompletterande teknisk utbildning, exempelvis inom det fortifikatoriska området. Kunskaper inom fysisk skydd och brandskydd är meriterande. Vi ser gärna att du har goda kunskaper i säkerhetsskydd. 

Båda rollerna innebär inplacering i säkerhetsklass och du behöver vara svensk medborgare.

Är vi rätt för varandra?
Inom RISE gillar vi olika och vi är övertygade om att mångfald bidrar till en innovativ miljö där vi tillsammans utmanar gränser och utvecklar ny kunskap och kompetens för framtiden. Hos oss möts passionerade problemlösare för att lösa några av världens viktigaste, och kanske roligaste, problem. Vi kan inte lova dig ett enkelt jobb, men vad vi kan lova dig är ett gäng engagerade kollegor och några riktigt spännande samhällsutmaningar att ta itu med. Du kommer att arbeta i en dynamisk miljö som ger dig utvecklingsmöjligheter både professionellt och personligt. Hos oss får du möjlighet att göra skillnad på riktigt. Välkommen till hela Sveriges forskningsinstitut och innovationspartner.

Välkommen med din ansökan!
Om detta låter spännande och du vill veta mer är du välkommen att kontakta Haukur Ingason, enhetschef Samhällssäkerhet, 070-390 51 07. Sista ansökningsdag är den 21 augusti, 2022 men intervjuer kan ske löpande under ansökningsperioden.

Om du vill veta mer om vår arbetsplats kan du också kontakta någon av våra fackliga representanter Lazaros Tsantaridis, Sveriges Ingenjörer (SACO), 010-228 41 22 respektive Daniel Gäwerth, Unionen, 010-516 68 15

Om jobbet

Ort

Västerås

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Job type

Forskning - tex forskare/postdoktorer/doktorander

Kontaktperson

Haukur Ingason
070-3905107

Referensnummer

2022/362

Sista ansökningsdag

2022-08-21

Skicka in din ansökan