Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Projektkommunikatör till RISE

RISE Research Institutes of Sweden är Sveriges forskningsinstitut och innovationspartner. I internationell samverkan med företag, akademi och offentlig sektor bidrar vi till ett konkurrenskraftigt näringsliv och ett hållbart samhälle. Våra 2 700 medarbetare driver och stöder alla typer av innovationsprocesser. RISE är ett oberoende, statligt forskningsinstitut som erbjuder unik expertis och ett 100-tal test- och demonstrationsmiljöer för framtidssäkra teknologier, produkter och tjänster. www.ri.se.

Som Sveriges forskningsinstitut stärker vi svenskt näringsliv och verkar för ett hållbart samhälle. En viktig del av vårt uppdrag handlar om att synliggöra vår forskning och innovation, såväl nationellt som internationellt. Nu söker vi en erfaren kommunikatör som vill vara med och stärka RISE varumärke och strategiskt leda kommunikationsarbete inom områden som cirkulär ekonomi, hållbara städer och hållbara livsstilar, VA försörjning och infrastruktur. Du kommer att arbete i en tvärvetenskaplig och kreativ miljö. Våra projekt spänner från kortare uppdrag till stora nationella och internationella forskningsprojekt.

Ansvarsområde och arbetsuppgifter

Ditt ansvar är strategisk planering, praktiskt genomförande och utvärdering av kommunikationsinsatser. Du är väl orienterad i vad som händer i omvärlden och ansvarar för att positionera RISE inom våra forsknings- och innovationsområden. Du tar fram, genomför och följer upp kommunikationsplaner samt analyserar genomslag av olika kommunikationsinsatser. I arbetet ingår även att identifiera olika arenor samt produktion och publicering av innehåll som film, foto och text anpassat efter olika kanaler som extern och intern webb, nyhetsbrev och sociala medier. Du har ett nära samarbete med projektledare, med divisionens kommunikationschef och ofta även med våra samarbetspartners.   

Kvalifikationer

Högskoleutbildning inom kommunikation, eller motsvarande, samt bakgrund som kommunikatör, webbredaktör, content manager, eller journalist. Du har minst 5 års erfarenhet av strategiskt kommunikationsarbete med dokumenterad god erfarenhet av att ta fram målgruppsanpassade budskap och texter, gärna även rörligt material. Du har mycket god förståelse för vad som är en nyhet och förmågan att omsätta forsknings- och innovationsresultat till målgruppsanpassad kommunikation med stor genomslagskraft.  Du har erfarenhet av arbete med digitala kanaler. Du skriver och talar obehindrat på engelska och svenska.

Egenskaper

Som person är du nyfiken och drivs av att förstå och förklara komplexa frågor. Du får saker att hända, är snabb och resultatorienterad, och trivs med och har förmåga att snabbt etablera kontakter och nätverk. Du är prestigelös och samarbetsorienterad och van vid att arbeta självständigt.

Placering

Göteborg eller Stockholm

Kontakt och ansökan

Låter detta spännande och du vill veta mer är du välkommen att kontakta Susanne Gerdin, Kommunikationschef, tel 0705-345717 eller Charlotta Möller Sektionschef, tel 010–5166330.

Våra fackliga representanter är: Linda Ikatti (Unionen), 010-516 51 61 och Lazaros Tsantaridis (SACO), 010-516 62 21. Sista ansökningsdag är 18 december 2018.

Sammanfattning

Ort

Göteborg, Stockholm

Region

Västra Götalands län

Land

SE

Kategori

Marketing, Science

Anställningsform

Heltid

Skicka in din ansökan