Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Projekt- och förvaltningsledare IT till RISE

RISE Research Institutes of Sweden är Sveriges forskningsinstitut och innovationspartner. I internationell samverkan med företag, akademi och offentlig sektor bidrar vi till ett konkurrenskraftigt näringsliv och ett hållbart samhälle. Våra 2 700 medarbetare driver och stöder alla typer av innovationsprocesser. RISE är ett oberoende, statligt forskningsinstitut som erbjuder unik expertis och ett 100-tal test- och demonstrationsmiljöer för framtidssäkra teknologier, produkter och tjänster. www.ri.se

RISE söker nu en Projekt- och förvaltningsledare IT med inriktning mot affärssystem

Har du många bra idéer men inte någon möjlighet att kunna förändra på riktigt? På RISE har vi inte bara gott kaffe, vi lyssnar också på våra anställda och uppmuntrar dem till att hitta nya innovativa lösningar på morgondagens utmaningar. Om du drivs av att leda i förändring och kan skapa ett klimat av tvärfunktionellt lagarbete där alla känner sig delaktiga och stolta över lösningarna vi levererar så hoppas vi att du ska bli vår nya projekt- och förvaltningsledare IT.

Tjänsten är placerad Borås och arbetet kan innebära resor mellan de olika verksamhets­orterna.


Arbetsbeskrivning
I rollen som projekt- och förvaltningsledare IT så är du analytisk, systematisk, strukturerad och lösningsorienterad i arbetet med att utveckla och förvalta vårt affärssystem som bygger på IFS. Du arbetar i samarbete med verksamhetens representanter och utarbetar, genomför och följer upp planer på kort och lång sikt.

Du kommer bland annat arbeta med att:

  • leda och delta i olika förvaltningsuppdrag och projekt
  • vara drivande i behovs- och kravprocessen inom affärssystemsområdet
  • stödja verksamheten med teknisk support som bl.a. berör IFS Lobbys, Nova Cura Flow, skapande av rapporter, behörighetsroller och bakgrundsjobb
  • vara en del i det ständiga arbetet att utveckla modeller och metoder inom IT-avdelningen


Hur blir du framgångsrik hos oss?
Du kommer att bli en del av ett dedikerat förvaltningsteam som arbetar med att implementera och förvalta RISE nya affärssystem. Organisatoriskt så kommer du att tillhöra RISE IT:s projektkontor vars huvuduppgift är att samordna projekt- och portföljstyrning av IT-projekt. Projektkontorets ambition är att skapa rätt förutsättningar för en effektiv och kvalitetssäker projekt- och förvaltningsledning genom enhetliga metoder samt att erbjuda projekt rätt stöd i planering och uppföljning genom projektens alla faser.

Vi ser gärna att du har högskoleutbildning eller motsvarande nivå inom relevant område. Du bör även ha långvarig teknisk arbetslivserfarenhet inom affärssystem- och systemförvaltningsområdet.

Du är van vid att driva förändringsprojekt med många olika roller involverade inom hela verksamheten. Du har en kommunikativ ådra och kan formulera dig väl, både på svenska och engelska, i tal och skrift.

Det är meriterande om du har flerårig erfarenhet av affärssystemen IFS, AX eller annat likvärdigt affärssystem samt förvaltningsmodellen PM3. Vi ser också att du har erfarenhet av SQL eftersom tjänsten omfattar en del teknisk support.

För oss är det viktigt att du passar bra in i gruppen så egenskaper som samarbetsförmåga, lyhördhet och resultatfokus värderar vi högt.

 

Låter detta spännande så är du mycket välkommen att sända in din ansökan senast 27/1 2019. Urval och intervjuer kommer att ske löpande under ansökningsperioden.

För mer information om tjänsten vänligen kontakta Micael Lilja, Projektkontorschef, 010 516 58 99.

Våra fackliga representanter är Linda Ikatti, Unionen, 010-516 51 61, och Lazaros Tsantaridis, SACO, 010-516 62 21.


Övrigt
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Förvaltningsledare, projektledare, PM3, ITIL, affärssystem, IFS, RISE, Borås

Sammanfattning

Ort

Borås

Region

Västra Götaland

Land

SE

Kategori

Information Technology, Science

Anställningsform

Heltid

Skicka in din ansökan