Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Programchef RE:Source

Är du en ledare som brinner för innovation och hållbarhetsfrågor och hållbarhetsfrågor och vill påverka Sveriges utveckling? Då söker vi dig!

Om oss
RISE driver det strategiska innovationsprogrammet RE:Source med fokus på materialanvändning inom planetens gränser. Vi söker en kommunikativ och strategisk programchef med god ledarskapserfarenhet för att leda innovationsprogrammet mot vårt mål: Materialanvändning inom planetens gränser genom innovation och konkurrenskraft.

För att nå målen verkar RE:Source i hela kedjan från fakta och kunskap till demonstration och implementering. Detta görs genom följande större aktivitetsområden: strategiska projekt, internationalisering, kommunikation, utlysningar och utlysningsprojekt samt implementeringsstöd. Inom RE:Source finns ett hundratal medlemsföretag som stödjer arbetet. Omsättningen i programmet är ca 100 MSEK/år varav områdets aktörer står för 50%. Cirka 200 projekt har hittills genomförts i programmet som finansieras av Energimyndigheten, Formas och Vinnova.

Om rollen
I din roll som programchef ansvarar du för att leda innovationsprogrammet och programkontoret. Din huvudsakliga arbetsuppgift innefattar att driva verksamheten mot de satta målen, främst genom omvärldsanalys, strategisk analys och dialog med programmets olika aktörer och intressenter. Andra viktiga uppgifter i din roll blir dessutom att hantera programadministrationen med tillhörande kontakt med finansierande myndigheter samt att planera och presentera underlag för programstyrelsen och andra aktörer och intressenter.

Vem är du?
För att lyckas i rollen som programchef till RE:Source ser vi att du har en god ledarskapsförmåga med erfarenhet av och tycke för att leda komplexa organisationer och projekt som involverar många olika intressenter. Du har en doer-mentalitet och är inte rädd för att hugga i. Meriterande är om du i ditt tidigare arbete förskaffat dig kunskap och erfarenhet inom hållbarhet och/eller systemkunnande avseende materialflöden, cirkulär ekonomi och resurser. Genom din erfarenhet av projektledning tror vi att du har bildat dig ett brett nätverk inom innovationsområdet i både forskningssfären, näringsliv och offentlig sektor.

Din erfarenhet gör också att du har skapat dig en förståelse för forskningsfinansiering och innovationssystemet i Sverige, avtals-och kontraktshantering samt personalledning. Du är intresserad och har erfarenhet av styrelsearbete. Som programchef får du möjlighet att tillämpa dina goda ledarskaps-och samarbetsförmågor i samverkan både inom programkontoret och med aktörer inom hela innovationsområdet. Med dina pedagogiska och kommunikativa förmågor i både tal och skrift, känner du dig bekväm med att representera programmet i olika sammanhang. Din förmåga att tänka strategiskt och tillämpa ett helhetsperspektiv samt att strukturera och organisera ditt arbete leder innovationsprogrammet  närmre vårt mål och vision.

Är vi rätt för varandra?
Som programchef för RE:Source blir du anställd hos RISE. RISE är en kraftsamling för den hållbara omställning näringslivet, samhället och världen behöver. Som hela Sveriges forskningsinstitut jobbar vi med lösningarna och förutsättningarna som gör skillnad här och nu. Och med de kunskapsområden och tekniker som kan vara avgörande imorgon. Mixen av roller, perspektiv och kompetenser ger oss och andra bättre förutsättningar i en komplex värld. Den gör också RISE till en utmanande och omväxlande arbetsplats, med möjlighet att göra det mesta. Oavsett vilket område du vill arbeta med, vilken yrkesroll du har eller vart i livet du befinner dig. Läs mer på ri.se.

Välkommen med din ansökan!
Låter det intressant och du vill veta mer är du välkommen att kontakta Tobias Lundvall tel: 010-516 69 28, Marco Lucisano tel: 010-228 45 85 eller Elin Larsson tel: 010-516 53 58. Ansökan skall vara oss tillhanda senast den 22 maj 2022. Urval sker löpande.

Våra fackliga representanter är Lazaros Tsantaridis, tel: 010-516 62 21 samt Daniel Gäwerth, tel: 010-516 68 15.

Programchef, Re:Source, Omvärldsanalys, Strategisk analys, RISE

Om jobbet

Ort

Flexibel

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Job type

Projekt - projektledare

Kontaktperson

Tobias Lundvall
010-3136928

Referensnummer

2022/267

Sista ansökningsdag

2022-05-22

Skicka in din ansökan