Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Operativ projektledare inom Hållbarhet & Spårbarhet

Vill du arbeta med spännande projekt inom hållbarhet och spårbarhet, och ta banbrytande forskningsresultat till marknaden på ett hållbart och innovativt sätt? Är det viktigt med ett meningsfullt och omväxlande arbete i en dynamisk miljö med stora utvecklingsmöjligheter både professionellt och personligt? Vill du vara med och bidra till samhällets utveckling inom hållbarhet och innovation? Då kan detta vara tjänsten för dig!

Om oss
Hos oss på avdelningen Certifiering bidrar vi till utvecklingen av näringslivets konkurrenskraft och nya hållbara innovationer genom att erbjuda skräddarsydda certifieringslösningar som skapar förtroende på, och ger tillträde till, marknaden. Vi är ett oberoende certifieringsorgan med ackreditering för en mängd olika standarder inom bland annat kvalitet, miljö, arbetsmiljö, informationssäkerhet, livsmedelssäkerhet med mera och vi vänder oss till de flesta branscher i Sverige. Vi har en framgångsrik certifieringsverksamhet som fortsätter att växa i omfattning, och därför söker vi nu en operativ projektledare som vill utvecklas tillsammans med oss på enheten Certifieringsutveckling.

Certifieringsutvecklings uppdrag är att bidra till samhällets utveckling inom områdena Hållbarhet och spårbarhet samt Innovationsledning. Teamet består av forskare, innovationsledare och projektledare som är lokaliserade i olika delar av landet. Vi erbjuder ett meningsfullt och omväxlande arbete i en dynamisk miljö som ger dig stora utvecklingsmöjligheter, både professionellt och personligt

Om rollen
Som operativ projektledare inom hållbarhet och spårbarhet kommer du att vara en viktig del av vårt forsknings- och utvecklingsteam med fokus på hållbarhet och spårbarhet. Tillsammans arbetar vi för att forskningsresultat ska leda till värdeskapande tjänster på olika marknader. Som projektledare i detta team kommer du att ha möjlighet att arbeta med en stor bredd av projekt och uppdrag med flera parter involverade såsom offentliga finansiärer och externa företag.

Din roll kommer att vara mångsidig och kan omfatta allt från att skriva ansökningar till att leda, genomföra och följa upp både interna och externa projekt. Samtidigt kommer du att ha möjlighet att ta banbrytande forskningsresultat och omsätta dem till innovativa och hållbara tjänster som levereras till kunderna. Du kommer att vara en viktig del i att ta forskningsresultat till marknaden, och detta innebär att du kommer att arbeta med att knyta rätt kontakter både inom och utanför RISE i samarbete med dina kollegor.

Som operativ projektledare kommer du att vara involverad i att leverera dessa tjänster till våra kunder, vilket ger dig möjlighet att se de positiva effekterna av ditt arbete på nära håll. Du kommer att spela en avgörande roll i att flytta marknadsnära forskning till kundnytta.

Placeringsort för tjänsten är Stockholm eller Göteborg.

Vem är du?
För att bli framgångsrik i rollen tror vi att du har en relevant högskoleutbildning inom hållbarhet, spårbarhet, digitalisering eller liknande. Du har flera års erfarenhet av hållbarhetsfrågor på hög nivå och är van att leda projekt med offentliga finansiärer. Vi tror att du har bakgrund som hållbarhetschef eller har arbetat i en konsultativ roll inom liknande områden. Du har förmåga att strukturera, systematisera och leda både nya och befintliga projekt. Goda kunskaper i svenska och engelska både tal och skrift är ett krav.

Dina personliga egenskaper är av stor vikt för oss och vi tror att du är en positiv lagspelare som är prestigelös och tar ansvar för ditt arbete. Du behöver både kunna arbeta självständigt och i grupp. En viktig del i arbetet är att kunna knyta kontakter inom och utanför RISE och vi ser därför att du är en utåtriktad person som har förmåga att knyta kontakter och bygga relationer både internt och externt.

Är vi rätt för varandra?
Inom RISE gillar vi olika och vi är övertygade om att mångfald bidrar till en innovativ miljö där vi tillsammans utmanar gränser och utvecklar ny kunskap och kompetens för framtiden. Hos oss möts passionerade problemlösare för att lösa några av världens viktigaste, och kanske mest utmanande, problem. Vi kan inte lova dig ett enkelt jobb, men vad vi kan lova dig är ett gäng engagerade kollegor och några riktigt spännande samhällsutmaningar att ta itu med. Hos oss får du möjlighet att göra skillnad på riktigt. Välkommen till hela Sveriges forskningsinstitut och innovationspartner.

Välkommen med din ansökan!
Låter detta intressant och du vill veta mer så är du välkommen att kontakta Clas Hellsén, enhetschef för Certifieringsutveckling, 010-516 56 52. Sista ansökningsdag är den 16:e april 2023.

Våra fackliga företrädare är Lazaros Tsantaridis, SACO, 010 516 62 21 respektive Bertil Svensson, Unionen, 010-516 53 56.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes vänligen.

Om jobbet

Ort

Stockholm, Göteborg

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Job type

Projekt - projektledare

Kontaktperson

Clas Hellsén
010-5165652

Referensnummer

2023/148

Sista ansökningsdag

2023-04-16

Skicka in din ansökan