Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Laboratorietekniker inom möbelområdet

Vill du jobba tillsammans med kunder och partners både inom näringslivet och den offentliga sektor? Har du en teknisk utbildning? Är du social och tycker om att jobba både teoretiskt och praktiskt? Då har vi en möjlighet för dig!

Om oss
RISE expanderar inom möbelområdet och söker nu efter en social, flexibel och noggrann laboratorietekniker med relevant bakgrund till vårt team. I vår möbelverksamhet, lokaliserad i Borås, arbetar vi med provning och utvärdering av en lång rad produkter inom möbel och inredningsområdet. Vi gör det på uppdrag av såväl enskilda företag som branschföreningar och offentliga aktörer.

Om rollen
I din roll hos oss kommer du att arbeta både praktiskt och teoretiskt i vårt möbellaboratorium med standarduppdrag, kundanpassad provning och utvecklingsprojekt. Arbetet utförs både självständigt och i team och tempot är periodvis högt. En stor förmåga att ta egna initiativ och att arbeta strukturerat är avgörande. Dialogen med våra uppdragsgivare är mycket viktig för att kunna förstå kundens behov och kunna förmedla resultat på ett pedagogiskt sätt.

Förutom egna kundkontakter ser vi gärna att du tar initiativ till att vidareutveckla våra kunderbjudanden samt förbättra våra interna processer och metoder inom området. För att lyckas i din roll ser vi gärna att du har erfarenhet av såväl praktiskt som teoretiskt arbete inom provning av produkter och material. Du motiveras av kundkontakt, arbetsuppgifter med varierande komplexitet och möjligheter att lära och bidra med kunskap i både stora och små sammanhang.

Viktiga arbetsuppgifter är:

  • Praktiskt arbete med provningsutrustning samt montering av möbler m m
  • Utförande av provning och rapportering av resultat
  • Kundkontakter

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placeringsort Borås.

Vem är du?
Vi ser gärna att du tycker om att arbeta praktiskt, är noggrann, arbetar strukturerat och tar ansvar för egna samt gruppens arbetsuppgifter. Viljan att samarbeta med andra och bidra till en god stämning är högt värderat. Som laboratorietekniker hanterar du perioder med högt tempo och är resultat- och relationsorienterad. Våra kunder har ofta behov av snabba svar vilket kräver ett flexibelt och effektivt arbete. Du kan uttrycka dig väl i både tal och skrift på svenska och engelska. Som person är du utåtriktad och kommunikativ. Du är driven med god förmåga att arbeta självständigt såväl som i team.

Rollen som laboratorietekniker kräver att du har:

  • En för anställningen relevant teknisk utbildning
  • Relevant erfarenhet för utförande av beskrivna arbetsuppgifter
  • Kan uttrycka dig väl på svenska och engelska i både tal och skrift
  • Erfarenhet av arbete inom ackrediterad miljö (ISO 17025) är meriterande
  • Erfarenhet av mätteknik och mätinstrument är meriterande

Är vi rätt för varandra?
Inom RISE gillar vi olika och vi är övertygade om att mångfald bidrar till en innovativ miljö där vi tillsammans utmanar gränser och utvecklar ny kunskap och kompetens för framtiden. Hos oss möts passionerade problemlösare för att lösa några av världens viktigaste, och kanske roligaste, problem. Vi kan inte lova dig ett enkelt jobb, men vad vi kan lova dig är ett gäng engagerade kollegor och spännande utmaningar att ta itu med. Hos oss får du möjlighet att göra skillnad på riktigt. Välkommen till hela Sveriges forskningsinstitut och innovationspartner.

Välkommen med din ansökan!
Välkommen med din ansökan senast den 6 juni 2022. Frågor om tjänsten, kontakta Bengt-Åke Andersson, laboratorieansvarig, telefon 010-516 54 34, eller avdelningschef Carl-Magnus Capener,, telefon +46 10 516 58 52.

Våra fackliga företrädare är Lazaros Tsantaridis, Sveriges Ingenjörer (SACO), 010-228 41 22 respektive Daniel Gäwerth, Unionen, 010-516 68 15.

Vi har valt rekryteringskanaler för den här anställningen och vill inte bli kontaktade av rekryteringsföretag.

Möbler, provning, kundkontakt, ISO 17025, RISE, Borås

Om jobbet

Ort

Borås

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Job type

Utveckling - tex ingenjörer/tekniker/kemister

Kontaktperson

Bengt-Åke Andersson
+46105165434

Referensnummer

2022/287

Sista ansökningsdag

2022-06-06

Skicka in din ansökan