Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Junior driftingenjör för hårdvara och nätverk

Vill du sköta om hårdvara och nätverk i ett datacenter, där vi utvecklar framtida hållbara moln och AI datorplattformar och system, tillsammans med oss? Vill du se grön och pålitlig datorteknik tillämpas i samhället och industrin? Är du entusiastisk och nyfiken av naturen och vill du vara med och stödja idéer blir till ett experiment tillsammans med internationella partners och kunder? Då kan du vara den person vi letar efter!

Vår ICE datacenterenhet växer och vi letar nu efter en driftingenjör för hårdvara och nätverk.

Om rollen
Vår verksamhet i Luleå har Europas ledande och största labb för test och experiment för datacenter, AI och relaterade system. Vi arbetar tillsammans med partners och kunder från både industri och akademi för att utveckla hållbara och energieffektiva molntjänster, telekommunikationsnät, datainnovationsplattformar (t.ex. det svenska nationella rymddatalaboratoriet) och mer.

ICE test- & demodatacenter består av 1000 tals servrar i ett antal moduler med Openstack, Kubernetes och HDFS kluster. Det mesta är Linux baserat och hårdvaran består av Dell servrar, Open Compute servrar och ett flertal GPU servrar. Del av anläggningen används för anläggningsforskning och två moduler för mjukvaruforskning och experiment.

Som driftingenjör/tekniker i vårt team får du möjlighet att arbeta i ett växande och ledande institut med stora utvecklingsmöjligheter. Du kommer att bli en viktig lagspelare i ett engagerat och mycket skickligt team som värdesätter att arbeta i nära samarbete, både inom teamet och med våra partners och kunder.

I din roll som driftingenjör/tekniker för forskningsdatacentret får du vara med och bygga om, utveckla, driftsätta och sköta om de tekniska lösningarna i nära samarbete med övrig driftspersonal. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Arbetsplatsen är i Luleå.

Dina viktigaste uppgifter är främst att:

  • Använda verktyg och processer för att driftsätta, köra och underhålla all mjukvara och utrustning i datacentret.
  • Driftoptimera de tekniska systemen och ansvara för hög teknisk tillgänglighet på mjukvarutjänster, maskiner, service och underhåll.
  • Planera, utföra och stödja underhållsarbete i datacentret samt genomföra felsökning djupt ner i systemen.
  • Tillsammans med övrig personal utforma de tekniska lösningarna och planera inköp och installation.
  • Rapportera driftdata, process och underhållsinformation till driftchefen och övrig personal.
  • Genomföra support och service av datacentrets utrustning från elförsörjning till servermjukvara så att det fungerar.
  • Utveckla mjukvara för tillgänglighet och användning av datacentret för kunder.
  • Kundsupport både teknisk och administrativ.
  • Miljö- och arbetsmiljökännedom för den löpande verksamheten

Vem är du?
Som driftingenjör hos oss tror vi att du är en passionerad, nyfiken och lösningsorienterad person som gillar att ta nya möjligheter. Eftersom rollen handlar om kontakt med kunder, internationella partners och andra intressenter tror vi att du trivs i sociala sammanhang och gillar struktur och ordning. Genom din förståelse och flexibla sätt att arbeta kommer du till din rätt i en miljö som är dynamisk.

Du har erfarenhet av kvalificerat arbete som driftsingenjör eller- tekniker. Tidigare erfarenhet av IT verksamhet från forskning eller akademisk miljö är meriterande. Vi är även öppna för nyutexaminerade ingenjörer som har rätt utbildningsbakgrund, höga mål och stort passion. För driftingenjören behövs kunskap om Linux och hårdvarusystem support i en Internet driftsmiljö. Kunskap om enterprise nätverk (cisco switchar och routrar), firewalls (iptables), virtuella nätverk (SDN) och lagringsutrustning. Kunskap om Linux, openstack, kubernetes, ceph och liknande mjukvarusystem.

Annan kunskap som skulle värdesättas är programmering i Python, Javascript, Shell (bash). Samt erfarenhet av hypervisors (KVM, OpenStack), containers (Docker, Kubernetes), lastbalansering och replikering, databaser (relations, samt tidsserie), routingprotokoll (OSPF, BGP), versionshanteringssystem (git). Du har relevant Yh-utbildning, högskoleingenjörs eller civ.ing. examen inom datavetenskap, datalogi, nätverk eller IT drift och något till några års relevant yrkeserfarenhet. Eftersom våra partners är både i och utanför Sverige ser vi att du har en bra förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska.

Är vi rätt för varandra?
På RISE gillar vi olika och vi är övertygade om att mångfald bidrar till en innovativ miljö där vi tillsammans utmanar gränser och utvecklar ny kunskap för framtiden. Hos oss möts passionerade problemlösare för att lösa några av världens viktigaste och kanske roligaste problem. Vi kan inte lova dig ett enkelt jobb, men vad vi kan lova dig är en massa engagerade kollegor och några riktigt spännande samhälls- och industriutmaningar att ta itu med. Du kommer att arbeta i en dynamisk miljö som ger dig utvecklingsmöjligheter både professionellt och personligt. Hos oss får du möjlighet att göra en verklig skillnad. Välkommen till forskningsinstitutet och innovationspartnern för hela svenska.

Vill du veta mer?
Välkommen att kontakta Tor Björn Minde, enhetschef, 070–624 2959. Sista ansökningsdag är 31 maj 2022. Intervjuer sker kontinuerligt under ansökningsperioden.

Våra fackliga företrädare är Lazaros Tsantaridis, Sveriges Ingenjörer (SACO), 010-228 41 22 respektive Daniel Gäwerth, Unionen, 010-516 68 15.

Om jobbet

Ort

Luleå

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Job type

Utveckling - tex ingenjörer/tekniker/kemister

Kontaktperson

Tor Björn Minde
+46706242959

Referensnummer

2022/223

Sista ansökningsdag

2022-05-31

Skicka in din ansökan