Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Innovation och processledare

Vill du bidra till att utveckla ett internationellt center för forskning och innovation inom processer och produkter för en hållbar biobaserad ekonomi? Har du en god förmåga att analysera och kartlägga utvecklingsbehov hos små och stora företag verksamma inom området bioekonomi. Då finns ett riktigt intressant jobb för dig hos RISE Processum AB!

Om rollen
RISE Processum är värd för ett företagskluster inom bioraffinaderi och bioekonomi och söker nu någon som kan arbeta med våra olika erbjudanden och tjänster mot både stora och små företag. Primärt handlar det om att aktivt jobba med identifierade utmaningar hos de företag som är kopplade till klustret samt andra företag i nätverket som skulle kunna dra nytta av att vara en del av klustergemenskapen. Detta sker genom att analysera och förstå företagens behov och sedan stödja företagen på vägen mot kommersialisering via både interna eller externa erbjudanden och tjänster. Du bör ha en naturvetenskaplig och teknisk bakgrund samt en god förståelse för de utmaningar som finns inom forskning, utveckling, innovation och kommersialisering av nya värdekedjor inom bioraffinaderi och bioekonomi.

RISE Processum är en projektdriven organisation och som en del i Innovationssystemgruppen ingår det är därför att också driva projekt för att främja samarbete och innovation inom bioraffinaderiområdet. Det faller också inom ramen för rollen att arbeta med att initiera nya projekt tillsammans med klustrets aktörer och finansiera dessa via regionala, nationella och europeiska finansieringsprogram. Detta innebär att aktivt delta i eller leda arbetet med nya ansökningar eller offerter. Utöver detta tillkommer att vara behjälplig i övriga klusteraktiviteter såsom events, workshops samt framtagande innovationsstrategier och kommunikationsmaterial. Placeringsort, Örnsköldsvik (annan ort kan diskuteras).

Vem är du?
Vi söker dig som har dokumenterad mångårig erfarenhet av att arbeta med små och stora företag inom bioekonomi och bioraffinaderi. Du har erfarenhet av att skriva ansökningar om finansiering mot nationella och europeiska forsknings och innovationsprogram. Det är också meriterande med erfarenhet av klusterverksamhet samt projektledning. Speciellt meriterande är erfarenhet av innovationssupport för små och medelstora företag och det är en fördel om du har ett välutvecklat nätverk inom innovationssystemet i Sverige i allmänhet och inom bioekonomi i synnerhet. Du har relevant akademisk examen som grund. Du är självgående och lösningsorienterad. Du har lätt för att samarbeta med andra och knyta nya kontakter, såväl internt som externt. God kommunikativ förmåga både skriftligt och muntligt i såväl svenska som engelska är ett krav.

Välkommen med din ansökan!
Är du fortsatt nyfiken och vill veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta: Johan Börjesson, Gruppchef, 010 516 67 77. Urval sker löpande och sista ansökningsdag är den 20 maj 2022.

Våra fackliga representanter är Yvonne Söderström Nordin, +46 10 516 67 65 och Frida Sandberg,+46 10 516 67 79 för Unionen samt Jörg Brucher, +46 73 829 31 51 för Sveriges Ingenjörer

RISE Processum AB är en ledande aktör inom bioraffinaderiutveckling. Med skogsråvara som bas utvecklar RISE Processum tillsammans med sina samarbetspartners nya gröna processer och produkter såsom drivmedel, kemikalier och material. Tillsammans med andra bioraffinaderiinitiativ utgör RISE Processums kluster med partners från industri och akademi ett viktigt nav för utveckling av nya produkter, processer och energilösningar från skogsråvara och processindustrins restströmmar. RISE Processum AB ägs till 60 % av RISE Research Institutes of Sweden och till 40 % av Processums Intresseförening och är därmed ett dotterbolag i RISE-koncernen. Företaget bildades 2003 och finns i Örnsköldsvik. Här erbjuds en innovativ forskningsmiljö med labb, pilot, och demonstrationsanläggningar som är starkt kopplade till de befintliga industriella bioraffinaderierna på området.

Mer information finns på https://www.ri.se/sv/processum  

Projektledare, innovation, bioekonomi, bioraffinaderi, forskning

Om jobbet

Ort

Örnsköldsvik

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Job type

Projekt - projektledare

Kontaktperson

Johan Börjesson
0105166777

Referensnummer

2022/244

Sista ansökningsdag

2022-05-20

Skicka in din ansökan