Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Informationssäkerhetschef (CISO)

Behovet av god informationssäkerhet ökar allt mer i alla typer av verksamheter. Informationssäkerheten blir allt mer prioriterad och nya krav och förväntningar i omvärlden ställer ytterligare krav på verksamheternas säkerhetsorganisation och arbete med informationssäkerhet. Vi söker nu därför dig som vill vara med och forma morgondagens informationssäkerhet inom RISE.

Vi söker en CISO som tillsammans med övriga anställda på Säkerhetsfunktionen ska arbeta mot en god informationssäkerhet inom hela RISE. Säkerhetsfunktionen arbetar i huvudsak strategiskt och övergripande, men utgör även en stödfunktion för RISE alla verksamheter avseende såväl säkerhetsskydd, fysisk säkerhet, krisberedskap, bevakningsfrågor, brottsförebyggande arbete samt informationssäkerhet.

Om rollen
I rollen som CISO hanterar och samordnar du löpande aktuella informationssäkerhetsfrågor inom RISE alla verksamheter. Att verka för ökad kunskap inom området, t.ex. genom stöd, rådgivning, och utbildning är centralt för arbetet.

Du ansvarar för att bedriva ett långsiktigt arbete utifrån operativa, taktiska och strategiska aspekter. I detta arbete har du det övergripande ansvaret att leda, utveckla och samordna informationssäkerheten inom RISE. Detta görs bl a genom tydliga processer, rutiner och policys som du ska vara en del av vid implementeringen.

Du har det formella uppdraget att etablera och upprätthålla ett ledningssystem för informationssäkerhet (LIS). Du kommer ha ett nära samarbete med RISE Dataskyddsombud och ingå i RISE Dataskyddsgrupp.

Placeringsort för tjänsten är Göteborg. Vissa resor förekommer eftersom RISE finns på flera orter i landet.

Vem är du?
Du har en relevant akademisk utbildning med inriktning mot informationssäkerhet eller motsvarande kvalifikationer som vi bedömer likvärdiga. Du har flera års erfarenhet av riskhantering och informationssäkerhetsarbete, vilket du kan ha fått i olika roller som t.ex. konsult, revisor, informationssäkerhetschef eller andra befattningar med digital risk och informationssäkerhet som huvudfokus. Din erfarenhet av informationssäkerhetsarbete är kopplat till standarderna i ISO/IEC 27000-serien, och du har vana av att leda och styra projekt. Vidare är din förståelse för arbete med verksamhetsrisker ur ett strategiskt perspektiv väl grundad, och du har lätt för att kommunicera och samarbeta med olika intressenter. Körkort med lägst behörighet B är ett krav.

Det är meriterande om du är certifierad inom CISO, CISSP eller CISM och du bör ha goda kunskaper om de olika lagar som berör området informationssäkerhet. Kunskap om eller erfarenheter av verksamheter som omfattas av säkerhetsskyddslagen är meriterande.

För att bli framgångsrik i rollen är det viktigt att du är driven och kan arbeta självständigt samtidigt som du samarbetar bra med andra människor och relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du utstrålar trygghet och stabilitet och anpassar din kommunikation till situation och målgrupp. Vidare uttrycker du dig välformulerat och tydligt i skrift samt har goda kunskaper i engelska. Du planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Är vi rätt för varandra?
Inom RISE gillar vi olika och vi är övertygade om att mångfald bidrar till en innovativ miljö där vi tillsammans utmanar gränser och utvecklar ny kunskap och kompetens för framtiden. Hos oss möts passionerade problemlösare för att lösa några av världens viktigaste, och kanske roligaste, problem. Vi kan inte lova dig ett enkelt jobb, men vad vi kan lova dig är ett gäng engagerade kollegor och några riktigt spännande samhällsutmaningar att ta itu med. Du kommer att arbeta i en dynamisk miljö som ger dig utvecklingsmöjligheter både professionellt och personligt. Hos oss får du möjlighet att göra skillnad på riktigt. Välkommen till hela Sveriges forskningsinstitut och innovationspartner.

Välkommen med din ansökan!
För frågor kring tjänsten, vänligen kontakta Ola Dawidson, +46 72 452 62 96. Sista ansökningsdag är den 11 oktober 2020. Då tjänsten är placerad i säkerhetsklass ingår därför säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen i processen innan anställning.

Våra fackliga representanter är: Lazaros Tsantaridis 010-516 62 21 och Linda Ikatti, 010-516 51 61.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes vänligen då vi lyder under Lagen om offentlig upphandling.

Informationssäkerhetschef, informationssäkerhet, CISO, riskhantering, RISE, Göteborg

Om jobbet

Ort

Göteborg

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Job type

Ledarskap - chefer

Kontaktperson

Ola Dawidson
+46 72 452 62 96

Referensnummer

2020/216

Sista ansökningsdag

2020-10-11

Skicka in din ansökan