Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Industrinära förändringscoach och metodutvecklare

Har du erfarenhet av rådgivning eller forskning inom produktionsutveckling? Har du erfarenhet av att leda förändringsprocesser i industriföretag? Vill du vara med och utveckla framtidens industri? Då kanske du är vår nästa medarbetare!

Vi söker nu en industrinära förändringscoach/metodutvecklare för arbete i Produktionslyftet och andra industrinära projekt med placering inom enheten Produktion och arbetsmiljö, i Stockholm eller Mölndal.

RISE är en stark partner till svenska små- och medelstora företag när det gäller att ta till sig ny teknik och nya arbetssätt. Inom enheten Produktion och arbetsmiljö bedriver vi industrinära forskning och utveckling inom bland annat produktionssystem, värdeflöden, förändringsledning, industriell arbetsorganisation och arbetsmiljö, automation och integration av människa, teknik och organisation. Uppdrag och rådgivning till företag blandas med offentligt finansierade forskningsprojekt - såväl nationella som internationella. Samarbete med industrin är centralt även i forskningsprojekten. Vi har ett brett kontaktnät inom svensk verkstadsindustri och samarbetar med andra forskningsaktörer både inom och utanför RISE. 

Den nationella satsningen Produktionslyftet, www.produktionslyftet.se, är ett tydligt exempel på enhetens arbete. Där arbetar vi tillsammans med aktörer över hela Sverige genom en väl beprövad metodik med det övergripande syftet att stärka förbättrings- och förnyelseförmågan i företag och organisationer. Målet är att skapa förutsättningar för uthållig konkurrenskraft och hållbarhet i bred bemärkelse. Vi utvecklar samspelet mellan företagets medarbetare och dess ledning, fler blir delaktiga och bidrar i förändringsarbetet. God förändringsförmåga är en bas att utgå ifrån när företaget ska ta större utvecklingssprång exempelvis i samband med digitalisering, automation, hållbarhet eller tjänsteutveckling.

Om rollen
Som industrinära coach och metodutvecklare kommer du tillsammans med kollegor att genom coachning utveckla företagens förmåga att ständigt förbättra och förnya sin verksamhet. Du kommer även att stödja företag att ta till sig nya arbetssätt med ett helhetsperspektiv på ekonomisk, ekologisk och social hållbarhet. Fokus i vårt uppdrag ligger på verksamhetsutveckling i företagens produktionsmiljö. I din roll kommer du bland annat arbeta med:

  • Rådgivning och coachning av ledningsgrupper och produktionsteam
  • Planera, leda och genomföra workshops
  • Utveckling av metodik och arbetssätt
  • Projektledning och forskning
  • Uppsökande verksamhet och löpande kontakter med våra kunder.

Vem är du?
Vi söker dig som har utbildning på högskolenivå och antingen har gedigen industriell erfarenhet av förändringsarbete i företag (t.ex. som förändringsledare eller produktionsansvarig) eller har en forskarutbildning inom produktionsutveckling, hållbar produktion, operations management eller liknande. Vidare ser vi gärna att du har erfarenhet av direkta uppdrag mot företag och utveckling av metoder för produktionsutveckling. Erfarenhet av rådgivning och coachning av ledningsgrupper är meriterande.

Du tycker att det är roligt att utveckla kunskaper, förpacka dem och omsätta dem i praktisk nytta på uppdrag av och i samarbete med våra kunder. Vi ser att du är en person med stort driv som hjälper oss i framdrift av området, och att du är intresserad av att axla en säljande roll i detta sammanhang. Här ingår att ha ansvar tillsammans med kollegor att initiera/bygga nya industrinära uppdrag och forskningsprojekt. Du talar och skriver svenska och engelska flytande med god stilistisk förmåga. B-körkort är ett krav.

Är vi rätt för varandra?
Inom RISE är vi övertygade om att mångfald bidrar till en innovativ miljö där vi tillsammans utmanar gränser och utvecklar ny kunskap och kompetens för framtiden. Vi kan inte lova dig ett enkelt jobb, men vad vi kan lova dig är engagerade kollegor och några riktigt spännande och viktiga samhällsutmaningar att ta i tu med. Du kommer att arbeta i en dynamisk miljö som ger dig utvecklingsmöjligheter både professionellt och personligt. Hos RISE vill vi att du ska lyckas och må bra, för när du lyckas så bidrar du till en hållbar framtid och till att säkra ett försprång i den globala konkurrensen. Hos oss får du möjlighet att göra skillnad på riktigt. Välkommen till hela Sveriges forskningsinstitut och innovationspartner.

Välkommen med din ansökan!
Låter detta spännande och du vill veta mer så är du välkommen att kontakta Dan Carlsson, enhetschef Produktion och arbetsmiljö, 070-780 61 82. Sista ansökningsdag är den 22 april 2021. Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningsperioden.

Våra fackliga representanter är Melina da Silva SACO, tel: 010-228 46 96 samt Simonetta Granello Unionen, tel: 010-228 48 01.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes vänligen. Vi lyder under lagen om offentlig upphandling.

Coach, Metodutvecklare, Rådgivning, Förändringsarbete, Stockholm, Mölndal, RISE

Om jobbet

Ort

Stockholm eller Mölndal

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Job type

Utveckling - tex ingenjörer/tekniker/kemister

Kontaktperson

Dan Carlsson
070-780 61 82

Referensnummer

2021/161

Sista ansökningsdag

2021-04-22

Skicka in din ansökan