Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Industrinära coach med fokus på hållbarhet och grön omställning

Har du erfarenhet av coachning eller tillämpad forskning på hållbarhetsområdet? Vill du vara med och driva den gröna omställningen? Har du erfarenhet av att leda förändringsprocesser i industriföretag? Då kanske du är vår nästa medarbetare!

Vi söker nu en industrinära coach för arbete i Omställningslyftet och andra industrinära projekt. Tjänsten är placerad inom enheten Miljö och hållbar kemi i Stockholm eller Mölndal.

Om oss
RISE är en stark partner till svenska små- och medelstora företag när det gäller att ta till sig nya tekniker, metoder, verktyg och arbetssätt. I vår verksamhet, lokaliserad i Mölndal och Stockholm, arbetar vi med frågor inom områdena cirkulär ekonomi, resurseffektivitet, livscykelanalys och hållbarhetsbedömning. Enheten är även hemvist för Substitutionscentrum och Kemikaliegruppen på RISE. Uppdrag till företag blandas med offentligt finansierade forskningsprojekt - såväl nationella som internationella.

Om rollen
Som industrinära coach kommer du, tillsammans med kollegor tvärs RISE, att genom coachning utveckla företagens förmåga att prioritera och hantera sina aktiviteter kopplat till hållbarhet och grön omställning. Du kommer även att stödja företag att ta till sig och utveckla nya arbetssätt med ett helhetsperspektiv på ekonomisk, ekologisk och social hållbarhet.

I din roll kommer du bland annat arbeta med:

  • Coachning av ledningsgrupper och produktionsteam
  • Planera, leda och genomföra workshops
  • Uppsökande verksamhet och löpande kontakter med våra kunder
  • Bidra till utveckling av metodik, verktyg och arbetssätt samt identifiera nya behov
  • Projektledning och forskning

Tjänsten är en visstidsanställning, initialt fram till augusti 2023 med möjlighet till förlängning.

Vem är du?
Vi söker dig som har utbildning på högskolenivå och antingen har industriell erfarenhet av hållbarhetsarbete i företag eller har en forskarutbildning inom relevant område. Vidare ser vi gärna att du har erfarenhet av direkta uppdrag mot företag, utveckling av metodik samt gedigen erfarenhet av coachning. Du tycker att det är roligt att utveckla kunskaper, förpacka dem och omsätta dem i praktisk nytta genom samarbete med och uppdrag hos våra kunder. Vi ser att du är en person med stort driv som hjälper oss i framdrift av området, och att du är intresserad av att axla en säljande roll i detta sammanhang. Du talar och skriver svenska och engelska flytande med god stilistisk förmåga. Resor inom Sverige är vanligt och körkort är ett krav.

Är vi rätt för varandra?
Inom RISE är vi övertygade om att mångfald bidrar till en innovativ miljö där vi tillsammans utmanar gränser och utvecklar ny kunskap och kompetens för framtiden. Vi kan inte lova dig ett enkelt jobb, men vad vi kan lova dig är engagerade kollegor och några riktigt spännande och viktiga samhällsutmaningar att ta i tu med. Du kommer att arbeta i en dynamisk miljö som ger dig utvecklingsmöjligheter både professionellt och personligt. Hos RISE vill vi att du ska lyckas och må bra, för när du lyckas så bidrar du till en hållbar framtid och till att säkra ett försprång i den globala konkurrensen. Hos oss får du möjlighet att göra skillnad på riktigt. Välkommen till hela Sveriges forskningsinstitut och innovationspartner.

Välkommen med din ansökan!
Låter detta spännande och du vill veta mer så är du välkommen att kontakta Lisa Bour, Enhetschef Miljö och hållbar kemi, 0761-47 63 58. Sista ansökningsdag är den 22 maj 2022. Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningsperioden.

Våra fackliga representanter är Melina da Silva SACO, tel: 010-228 46 96 samt Simonetta Granello Unionen, tel: 010-228 48 01.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes vänligen. 

Coach, Metodutvecklare, Hållbarhet, Grön omställning, Förändringsarbete, Stockholm, Mölndal, RISE

Om jobbet

Ort

Stockholm eller Mölndal

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Job type

Projekt - projektledare

Kontaktperson

Lisa Bour
0761476358

Referensnummer

2022/270

Sista ansökningsdag

2022-05-22

Skicka in din ansökan