Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

FoU-ingenjör för teknisk tillämpning inom livsmedel och hygien

Vill du vara med och utveckla nya lösningar för framtidens säkra livsmedel och en god folkhälsa? Livsmedelssystemet står inför stora omställningar för att möta utmaningarna inom både klimat och hälsa. RISE arbetar med hela jordbruks- och livsmedelskedjan och kombinerar kunskap inom digitalisering, teknikutveckling, system och produkter för en hållbar och säker produktion och konsumtion av livsmedel.

Om oss
På enheten Processteknik, säkerhet och hygien arbetar vi med mikrobiologiska utmaningar och risker, mikrobiologiska analysmetoder, processhygien och vatten, fermentering och bioprocesser, samt digitalisering. Vi söker vi nu dig med förmåga till problemlösning och implementering av mätteknik både på en teoretisk och praktisk nivå. Vi tror att du är högskoleingenjör eller motsvarande, med intresse mot det praktiska och laborativa, och att du är intresserad av att jobba inom livsmedel och hygien. Som forsknings- och utvecklingsingenjör hos oss blir du en viktig lagspelare i ett engagerat gäng med hög kompetens och som värdesätter att arbeta i nära samarbete, både inom enheten och med våra kunder.

Om rollen
I rollen som FoU-ingenjör hos oss kommer du att bidra praktiskt i forskningsprojekt inom enhetens kompetensområden. Arbetsuppgifterna kan såväl innefatta experimentell design och planering, teknikutveckling, som praktiskt utförande av försök. Du kommer att få bidra i arbete inom exempelvis konstruktion och utveckling av mättekniska tillämpningar med inriktning på mikrobiologi, automatisering och digitalisering, teknisk problemlösning, riskanalys och bygge av prototyper och testriggar. Projektens art varierar från laboratorieskala till pilotskala men kan också innefatta praktiskt arbete i vår test- och demoverksamhet inom processhygien och rengöring. De utförs för det mesta i nära samverkan med våra kunder, som sträcker sig från små- och medelstora företag (SMF) till större multinationella bolag inom livsmedelssektorn. Vi arbetar ofta i flera parallella projekt och alltid i nära samverkan med andra kompetenser både inom och utanför RISE. Placeringsort är Göteborg och tjänsten kan innebära vissa resor, främst inom Sverige.

Vem är du?
Du är en ingenjör som gillar utmaningar, är lösningsorienterad och trivs att arbeta i nära samverkan med både kollegor och kunder. Du bör kunna arbeta självständigt och vara lite av en ”doer” för att trivas i rollen. Vi tror att du har en högskoleingenjörsutbildning med inriktning automation, elektronik, mekatronik eller liknande. Erfarenhet av mätteknik är ett krav. Vi vill också att du ska ha ett intresse för livsmedel och mikrobiologi. Du har förmåga att praktiskt tillämpa dina ingenjörsfärdigheter i olika sammanhang och är inte rädd för att prova nya tekniska lösningar. Intresse för digitalisering och CAD-vana är starkt meriterande, liksom erfarenhet från livsmedelsindustrin. Du har god förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska både i tal och skrift.

Är vi rätt för varandra?
Inom RISE gillar vi olika och vi är övertygade om att mångfald bidrar till en innovativ miljö där vi tillsammans utmanar gränser och utvecklar ny kunskap och kompetens för framtiden. Hos oss möts passionerade problemlösare för att lösa några av världens viktigaste, och kanske roligaste, problem. Vi kan inte lova dig ett enkelt jobb, men vad vi kan lova dig är ett gäng engagerade kollegor och några riktigt spännande samhällsutmaningar att ta itu med. Du kommer att arbeta i en dynamisk miljö som ger dig utvecklingsmöjligheter både professionellt och personligt. Hos oss får du möjlighet att göra skillnad på riktigt, välkommen till hela Sveriges forskningsinstitut och innovationspartner.

Välkommen med din ansökan!
Sista ansökningsdag är den 15 juli 2022. För mer information om tjänsten vänligen kontakta Jenny Veide Vilg, enhetschef Processteknik, säkerhet och hygien på +46 10 516 60 14.

Våra fackliga representanter är Lazaros Tsantaridis, SACO, 010-516 62 21 samt Bertil Svensson, Unionen, 010-516 53 56. 

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes vänligen då vi lyder under lagen om offentlig upphandling.

Om jobbet

Ort

Göteborg

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Job type

Utveckling - tex ingenjörer/tekniker/kemister

Kontaktperson

Jenny Veide Vilg
+46105166014

Referensnummer

2022/387

Sista ansökningsdag

2022-07-15

Skicka in din ansökan