Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Forskningsingenjör inom metallanalys

Vill du bidra till omställningen till ett förnybart och cirkulärt samhälle? Är du en analytisk kemist som vill arbeta med problemlösning och metodutveckling? Då kan du vara vår nya kollega!

Vi söker dig som vill vara med och bidra till vår verksamhet inom enheten Lignin. Du kommer att ingå i ett team som utvecklar processer inom bioraffinaderiet och uppgradering av lignin till material, kemikalier och biobränslen. Arbetet syftar till ökat resursutnyttjande och utveckling av ligninets olika värdekedjor.

Om rollen
Som forskningsingenjör arbetar du tillsammans med kollegor från flera olika enheter inom RISE och dina arbetsdagar består av både rutinmässiga arbetsuppgifter, samt arbete i utvecklingsprojekt vilket kräver att man behöver vara flexibel att hitta nya lösningar. Du är analysansvarig i kundprojekt, utför olika analyser som projektmedlem, deltar i utvecklingsprojekt samt ansvarar för instrument och kundkontakter. Du är en strukturerad person som levererar med god kvalitet mot given deadline. Du kommer att ges ansvar och delaktighet i planeringen av arbetet. Du kommer att arbeta i en dynamisk miljö som ger dig utvecklingsmöjligheter både professionellt och personligt.

Placeringsort för tjänsten är Stockholm.

Vem är du?
Vi ser fram emot att träffa dig som är en erfaren forskningsingenjör med flera års erfarenhet av laborativt arbete.

Som forskningsingenjör gillar du att arbeta praktiskt i laboratoriet, du är noggrann och har fokus på detaljer. Du är ansvarstagande och riskmedveten. Våra projekt kräver ofta nya lösningar som kommer ur samarbete mellan gruppens medlemmar, olika discipliner och våra kunder. Därför behöver du vara en flexibel och kommunikativ lagspelare. Du kan både planera och experimentellt utföra ditt arbete, självständigt såväl som i samarbete med andra.

Du har erfarenhet samt kunskap inom provupparbetning och analys med ICP-OES, men även erfarenhet av andra analystekniker som GC-MS/FID, IC och extraktioner är meriterande. Du har goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska och engelska.

Är vi rätt för varandra?
Inom RISE gillar vi olika och vi är övertygade om att mångfald bidrar till en innovativ miljö där vi tillsammans utmanar gränser och utvecklar ny kunskap och kompetens för framtiden. Vi lovar dig inte ett lätt jobb men vi kan lova en spännande resa, där vi tillsammans med engagerade och kompetenta kollegor bidrar till en hållbar framtid och till att säkra ett försprång i den globala konkurrensen. Vill du vara med på resan?

Välkommen med din ansökan!
Låter detta intressant och du vill veta mer är du välkommen att kontakta rekryterande chef Katarina Ohlsson på telefonnummer: 010-228 45 55. Vi vill ha din ansökan snarast, dock senast 16 april 2023, eftersom urval och intervjuer kommer att ske löpande.

Våra fackliga företrädare är Lazaros Tsantaridis, SACO, 010-516 62 21 respektive Bertil Svensson, Unionen, 010-516 53 56. 

Anställningen är en tillsvidareanställning. Provanställning kan komma att tillämpas. Tillträde efter överenskommelse.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes vänligen.

 

Om jobbet

Ort

Stockholm

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Job type

Utveckling - tex ingenjörer/tekniker/kemister

Kontaktperson

Katarina Ohlsson
+46102284555

Referensnummer

2023/150

Sista ansökningsdag

2023-04-16

Skicka in din ansökan